yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bugeoguk / 북어국
#1
Bugeoguk / 북어국

Dried Pollock Soup
Kurutulmuş Pollock Çorbası

[Resim: E8vARg.jpg]

Malzemeler (2 Kişilik)

- 60 gram kurutulmuş, rendelenmiş pollock
- 1 adet turp
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı balık sosu (veya tuz)
- 7 bardak su
- 2 adet yeşil soğan
- 1 yemek kaşığı susam yağı
- 1 adet yumurta

Yapılışı

1) Bir paket kurutulmuş ve rendelenmiş pollock alınır ve el ile ince parçalar halinde koparılır/yolunur. Parçalar 2 ½ inç (6 cm) uzunluk civarında olmalıdır.
2) Bir turp soyulur ve küçük parçalar halinde (2 x 3 inç ve 1/8 inç kalınlığında) dilimlenir, iki bardak kadar olacaktır.
3) 2 yeşil soğanın sapları dilimlenir. 4 diş sarımsak kıyılır. 1 adet yumurta küçük bir kase içerisinde çatal ile çırpılır. Tümü bir kenara alınır.
4) Bir tencere ısıtılır ve içerisine bir yemek kaşığı susam yağı eklenir.
5) Tencereye kurutulmuş pollock dilimleri ve kıyılmış sarımsak ilave edilir ve 30 saniye tahta bir kaşık ile karıştırılır.
6) 7 bardak su ve turplar ilave edilir.
7) Kapağı kapatılır ve 20 dakika yüksek ateşte pişirilir.
8) 20 dakika sonra kapağı açılır ve 2 yemek kaşığı balık sosu ilave edilir.
9) Ateş, orta ısıya düşürülür ve 2-3 dakika daha pişirilir.
10) Kapağı açılır ve çorbanın içine çırpılmış yumurta dökülür.
Not: Çırpılmış yumurta pişinceye dek çorba karıştırılmamalıdır.
11) Ateş kapatılır ve yeşil soğan eklenir.
12) Bir kepçe ile karıştırılır, böylece yeşil soğan çorbanın içerisinde biraz pişer.

Pilav ve kimchi gibi yan yemekler ile servis edilir.


|| English ||


Ingredients (for 2 servings)

- 2 oz (60 grams) dried shredded pollock
- radish
- garlic
- fish sauce (or salt)
- water
- green onion
- sesame oil
- egg

Directions

1) Take 2 oz (60 grams) of dried and shredded pollock from a package and tear each strip into thin pieces by hand. They should be about 2½ inch long (6 cm).
2) Peel a radish and slice it into small pieces (2 x 3 inch and 1/8 inch thick) to make 2 cups’ worth.
3) Slice 2 stalks of green onions. Mince 4 cloves of garlic. Beat 1 egg in a small bowl with a fork. Set them all aside.
4) Heat up a pot and add 1 tbs sesame oil.
5) Add the dried pollock strips and the minced garlic to the pot and stir it for 30 seconds with a wooden spoon.
6) Add 7 cups of water and the radish.
7) Close the lid and boil for 20 minutes over high heat.
8) 20 minutes later, open the lid and add 2 tbs fish sauce.
9) Lower the heat to medium-low and simmer for 2-3 minutes.
10) Open the lid and pour the beaten egg into the boiling soup.
tip: Don’t stir the soup until the beaten egg is cooked and floating.
11) Turn the heat off and add the green onion.
12) Stir it with a ladle so the green onion is cooked a little by the boiling soup.

Serve with rice and side dishes including kimchi.

Kaynak / Source
Cevapla
#2
[Resim: pzrNGo.jpg]

[Resim: LA9RO0.jpg]

[Resim: d3YNOn.jpg]

[Resim: a3kNzg.jpg]

[Resim: m6vNoZ.png]
Cevapla
#3
Cevapla
#4
Teşekkür ederiz. Smile
#소고했어요 #종현아
#RIP
1990 - ∞
Cevapla
#5
Bugeoguk / 북어국
Translate: Tuğçe ELİT

>>> https://www.facebook.com/groups/kgfatr/
#4everpcy
Cevapla
#6
Lezzetli görünüyor. Smile
Paylaşım için teşekkürler. ^^
[Resim: RkW45Z.gif]

Spoiler göster
Cevapla
#7
Teşekkür ederiz. ^^
Cevapla
#8
Teşekkür ederiz.
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Koreafans Hakkında

Lorem ipsum

              Quick Links

              User Links

              Advertise