yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Book-uh Guk / 북어국
#1
Book-uh Guk / 북어국

[Resim: 933r.jpg]


Bookuhguk Kore'nin bilinen en iyi hastalık ve akşamdan kalmaların iyileşmesinde kullanılan kurutulmuş marina balığı çorbasıdır.
Bookuh yapımı çok basit olan ılııman marina çorbası eskimiş çanak içinde yumurta karışımı, yeşil soğan ve tofu bulunur.
Kimileri tercihen içine fasulye filizi eklerken kimileri de canlandırıcı etmen olarak et suyu ekleyerek bookuh kongnamul guk yapar.
Çorbanın üstüne son olarak kırmızı pul biber (gachugaru) serpilerek fazladan tat ve lezzet katılır.

İçindekiler:

2-3 bardak kurutulmuş marina balığı
3 sap yeşil soğan
9 yumuşak tofu
2 adet doğranmış sarımsak
1 yumurta
Yarım ölçek sığır eti aromalı baharat(dashida)
3 ölçek susam yağı
Tuz
5 bardak su
Kırmızı pul biber
Fasulye filizi

Talimatlar:

1) Kurutulmuş marina balıklarını yaklaşık 1-1/2 büyüklüğünde ince şeritler halinde keserek parçalara ayırın.
2) Bir tencere içine susam yağı koyup üzerine kurutulmuş marina balıklarını ekleyin yüksek sıcaklıkta 2-3 dk kavurun.
3) Su ekleyip, doğranmış sarımsaklarla sığır et aromalı baharat(dashida) koyun.
4) Tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynatın kaynadıktan sonra altını kısın.
5) ½ inç küp şeklinde veya arzu ettiğiniz boyutta keserek tofuları hazırlayın. Tofuları çorbaya ekleyin .
6) İsteğe bağlı olarak fasulye filizi ekleyin.
7) Aynı ısıda kapağı kapalı olarak 15 dk boyunca pişirin.
8) Küçük kase içinde viski ve yumurtayı çırpın ve çırpılan yumurtayı yavaşça çorbanın içine dökün. Belli aralıklarla aynı ölçüde yumurtayı ekleyip karıştırın.
9) 1-2 cm uzunluğunda kesilmiş yeşil soğan saplarını yarısında ekleyin ve 2 dk daha pişirin.
10) Tuzu ilave edip test ettikten sonra sıcak servis edin.
11) İsteğe bağlı olarak kaselere kırmızı pul biber serpin.
12) Diğer yan yemeklerle beraber buharlanmış pilavla tadını çıkarın.

Kralgul Afiyet Olsun..Kralgul

☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★

English:

Bookuh guk is a dried codfish soup which is one of the best ailments known to cure hangovers in Korea. It's a very simple mild-soup dish containing battered egg mix, green onions and tofu. Some prefer to include bean sprouts which can add another refreshing layer to its broth to make bookuh kongnamul guk. Red chili pepper flakes (gochugaru) can also be sprinkled onto the final stock to add an extra flavor and kick.

Recipe Ingredients

2-3 cups dried pollack
3 stalks green onion
9 oz soft tofu (soup type)
2 garlic, minced
1 egg
3 ½ tbsp dashida
3 tbsp sesame oil
Salt
5 cups water
Gochugaru, red pepper flakes (optional)
Bean sprouts (optional)

Cooking Directions

1) Cut and/or strip dried pollack into thin, bite-sized pieces, approximately 1-1½ inches in length.
2) In a cooking pot, add sesame oil and sauté dried pollack in high heat for 2-3 minutes.
3) Add water, minced garlic, and dashida. Cover lid and bring to boil on high heat then reduce to simmer.
4) Prepare tofu by cutting it into ½ inch cubed size or any desired size. Add tofu to soup.
5) Add bean sprouts (optional).
6) Cover lid and heat for 15 minutes.
7) In a small bowl, whisk egg and slowly pour beaten egg into soup. Pour egg in intervals and stir in with a folk for consistency in egg.
8) Split green onion stalks in half and cut into 1-2 inches in length. Add to soup and simmer for 2 minutes.
9) Add salt to taste and serve hot.
10) Sprinkle red pepper flakes to individual bowls (optional).
11) Enjoy with steamed white rice along with other side dishes.

Kaynak/Source
 Vi Ar Van !!


Cevapla
#2
Konu için teşekkürler. ^_^
~~ Hayat ya bir gözü pek maceradır ya da hiçbir şeydir ~~
Cevapla
#3
teşekkürler Onay
P ♦ A ♦ R ♦ K J ♦ U ♦ N ♦ G M ♦ I ♦ N
[Resim: 7m7voP.gif]

www
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi