yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bindaetteok / 빈대떡
#1

Bindaetteok / 빈대떡

[Resim: NAOQ1a.jpg]

Bindaetteok (aynı zamanda nokdujeon veya nokdu jijim; literatürde ‘’maş fasulyesi pankeki ‘’olarak bilinir.) Kore stili pankek türü olan bir jeon türüdür. Kızgın bir tavada pişirilmiş maş fasulyesinden, yeşil soğandan, kimçiden veya biberlerden oluşmaktadır.
Bindaetteok ilk olarak 1670 Eumsik Dimibang'da Binjatteok adı altında yemek tarifi ansiklopedisine eşi memur olan Bayan Jang tarafından yazılmıştır. Yemek orijinalinde maş fasulyesi, domuz, eğrelti otu, maş fasulyesi filizi ve lahana kimçisinin suyla karışımının kızartılması yoluyla hazırlanır. Bu yemek için çeşni olarak bal kullanılır ve bindaetteok a et konulurdu. Zengin insanlar et yer ve fakir insanlar da bindaetteok yerdi. Bu yüzden bindaebyeong adıyla anılır, kelimenin tam manasıyla ‘fakir insanın pankeki ‘dir

Malzemeler
• 1 fincan kurutulmuş soyulmuş maş fasulyesi
• ¼ fincan tatlı pirinç
• 2 yemek kaşığı soya sosu
• 1 yemek kaşığı sirke
• 4*28,3 gr et
• 4*28,3 gr (yaklaşık ¾ fincan) iyi fermante edilmiş kıyılmış lahana kimçisi,
• 4*28,3 gr (yaklaşık 1 fincan) taze veya kurutulmuş ıslatılmış eğrelti otu(gosari)
• 6*28,3 gr (yaklaşık 2 buçuk fincan)maş fasulyesi filizi, yıkanmış ve kurutulmuş
• 1 büyük yumurta
• 4 tane kıyılmış yeşil soğan
• 2 tane kıyılmış sarımsak
• 2 çay kaşığı tuz
• ¼ çay kaşığı karabiber
• 2 çay kaşığı susam yağı
• Silgochu (ince ince doğranmış kurutulmuş acı biber)çeşni için isteğe bağlı
• Bitkisel yağ

Tarif
1. Soyulmuş maş fasulyesi ve tatlı pirinci geniş bir kasede karıştırın, soğuk suda birkaç kez durulayın süzün. Suyla kaplayın ve 8 saat suda bekletin. Süzün. Yaklaşık 2 ¾ fincan fasulye ve pirinç gereklidir.
2. Sos yapımı için Soya sosu ve sirkeyi bir küçük kasede karıştırın. Bir kenara koyun.
3. Fasulye ve pirinç karışımını ve ¾ fincan suyu mutfak robotunun kabına koyun ve krema haline gelinceye kadar (1 – 2 dk kadar)karıştırın.Daha büyük bir kaseye koyun.
4. Kimçi, yeşil soğan,sarımsak, eğrelti otu, maş fasulyesi, domuz, yumurta, tuz, karabiber ve susam yağı iyice karıştırın.
5. Orta ateşte tavayı ısıtın. İçine 1 2 yemek kaşığı sıvıyağ veya tavanın tabanına yağı gezdirin.
6. 1 fincan kadar un ve su karışımını ekleyin. Kaşığın arkasıyla 6 inç olacak şekilde pankekleri yuvarlayın. Tabanı altın sarısı oluncaya kadar önce önünü sonra arkasını çıtır çıtır olana kadar 2-3 dk pişirin.
7. Tersini çevirin ve diğer taraf altın sarısı oluncaya kadar iki dk daha pişirin. Tekrar bir kez daha çevirin ve 2 dk boyunca ilk tarafını pişirin. Gerekliyse tavaya biraz daha sıvı yağ ekleyin.
8. Pankeki geniş bir tabağa aktarın. İsterseniz eğreltiotu ile süsleyin.Diğer hamur karışımını da aynı şekilde pişirin.
9. Bir tarafında sosu ile birlikte hemen servis edin.

English

Bindaetteok (also called nokdujeon or nokdu jijim; literally "mung bean pancake") is a variety of jeon, a Korean style pancake. It is made of ground mung beans, with green onions, kimchi, or peppers cooked in a frying pan.
Bindaetteok first appears under the name binjatteok in the Eumsik Dimibang, a cooking encyclopedia written in the 1670s by Mrs. Jang, the wife of a public officer. The dish was originally prepared by frying a mixture of water-soaked and ground mung beans, pork, bracken fern, mung bean sprouts, and cabbage kimchi.[1] This food uses honey for seasoning, and meat was put on the bindaetteok. Rich people ate meat and poor people ate bindaetteok. Therefore, this dish was called bindaebyeong (貧乏餅; literally "poor person's pancake").

Ingredients
• 1 cup dried skinned mung beans
• ¼ cup sweet rice (glutinous rice: chapssal in Korean)
• 2 tablespoons soy sauce
• 1 tablespoon vinegar
• 4 ounces ground pork
• 4 ounces (about ¾ cup) well-fermented napa cabbage kimchi, chopped
• 4 ounces (about 1 cup) fresh or soaked and drained fernbrake (gosari)
• 6 ounces (about 2½ cups) mung bean sprouts), washed and drained
• 1 large egg
• 4 green onions chopped
• 2 garlic cloves, minced
• 2 teaspoons salt
• ¼ teaspoon ground black pepper
• 2 teaspoons sesame oil
• Silgochu (shredded dried hot pepper) for garnish, optional vegetable oil

Directions
1. Combine the skinned mung beans and sweet rice in a large bowl, rinse and drain in cold water a couple of times. Cover with water, and soak overnight (8 hours). Drain. You should have about 2¾ cups of beans and rice.
2. Combine the soy sauce and vinegar in a small bowl to make the dipping sauce. Set aside.
3. Combine the bean and rice mixture and ¾ cup water in the workbowl of a food processor and grind until it’s creamy (1 to 2 minutes). Transfer to a large bowl.
4. Add kimchi, green onion, garlic, gosari, mung bean sprouts, pork, egg, salt, ground black pepper, and sesame oil. Mix well.
5. Heat a skillet over medium high heat. Add 1 to 2 tablespoons vegetable oil and swirl it around to coat the bottom of the pan.
6. Add about 1 cup of batter. Spread with the back of a spoon to make a nice 6-inch round pancake. Cook until the bottom turns light golden brown and crunchy, 2 to 3 minutes.
7. Turn it over and cook until the second side turns light golden brown, another 2 minutes. Turn it over once more and cook another 2 minutes on the first side. Add more vegetable oil to the pan if needed.
8. Transfer the pancake to a large plate. Garnish with silgochu (if used). Repeat with the remaining batter.
9. Serve immediately with the dipping sauce on the side.

Kaynak 1 / Source 1
Kaynak 2 / Source 2
[Resim: ljEvAp.png]
Cevapla
#2
Teşekkür ederiz Şehriban. Smile
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla
#3
Enfes görünüyor, "yeme de yanında yat!" dedikleri cinsten.

Teşekkür ediyoruz bu güzel tarifin paylaşımı için Şehriban Hanıma. ^^
Cevapla
#4
Teşekkür ederiz.^^
Cevapla
#5
Bindaetteok / 빈대떡
Translate: Şehriban KILIÇSOKAN

>>> https://www.facebook.com/groups/43660099...1/?fref=ts
Cevapla
#6
Teşekkürler. ^^
시노시작
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi