13-08-2012, Saat: 21:04
(Son Düzenleme: 28-12-2015, Saat: 19:09, Düzenleyen: kıday baksı.)
Bibim Naengmyeon (비빔냉면)
![[Resim: rZj4yP.jpg]](http://i.hizliresim.com/rZj4yP.jpg)
Bibim naengmyun mükemmel bir yaz yemeğidir çünkü gerçekten ferahlatıcıdır. Bir kase soğuk çiğnenebilir erişte ile baharatlı tatlı sos ile karıştırılır, soğuk salatalık ve armut dilimleriyle servis edilir. Aynı zamanda mükemmel bir yaz yemeğidir çünkü hazırlanırken ocak yada fırın başında harcanan zaman çok azdır. Tüm ihtiyacınız erişteler için kaynamış su, gerçekten hızlı olan 4-5 dakikada pişiren ve bir karıştırıcı.
Malzemeler
1 naengmyun erişte
2 iri salatalık
1 armut -Asya Armudu tercih edilir ama Bose armut da işe yarar. (Ve onlar pazarda kolayca bulunabilir.)
3 diş kıyılmış sarımsak
1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
2 yemek kaşığı acı biber salçası (gochujang)
3 yemek kaşığı pul biber (gochugaru)
1 yemek kaşığı soya sosu
2 taze soğan
2 tatlı kaşığı susam
1/4 fincan Mısır şurubu (Bunun yerine beyaz şeker de kullanılabilir.)
Bir tutam tuz (Tat zevkinize göre)
2 pişmiş yumurta (isteğe bağlı)
İşte naengmyun erişte böyle bir şeydir. Onlar kahverengi ve incedir - muhtemelen kalınlığı ince spagetti ve makarna Kadayifa arasındadır. Genellikle patates, tatlı patates nişastası ve buğday unundan yapılır ve gerçekten çiğnenebilirdir. Çocukken, annem ve babam benim için boğulabileceğimden endişelenirdi çünkü çiğnemek çok zordu. Eğer naengmyun yapmak istiyorsanız, Kore pazarına gelmeniz gerekecek ve umarım düzgün bir bakkal bulabilirsiniz.
Erişteleri pişene kadar dört beş dakika kaynatın(piştiğini tadarak anlayabilirsiniz.) Sonra onlar soğuyana kadar soğuk su ile karıştırın daha sonra hazır olana kadar buz gibi soğuk suyla ıslatın. Soğuk şok erişteleri daha yenilebilir yapar (büyükannemin tarifine göre).
Baharatlı sosu hazırlamak için, soyulup kıyılmış bir armutun yarısını(Bir bardak olması gerekiyor, kalanı saklayın.), sarımsağı, zencefili, acı biber salçasını, pul biberi, soya sosunu, taze soğanı, susamı ve mısır şurubunu (ya da şeker) bir blender veya mutfak robotuna ekleyin.
Pürüzsüz ve düzgün olana kadar karıştırın. Tat vermesi için tuz ekleyebilirsiniz ama benim ailemde soya sosu yeterli sodyumu ekliyor diye düşünüyoruz.
Hazır olduğunda sos bunun gibi görünmelidir.
Erişteleri boşaltın ve sudan kurtulmak için süzmeyi deneyin. Sonra da sosu ekleyin ve iyice karıştırın.
1 porsiyonu hazırlamak için kaseye erişteleri koyun, üzerini kalan armutla(dilimlenmiş), iri salatalık dilimleriyle ve yarım yumurtayla süsleyin.
Bu bir kase yaz serinliği gibidir. Afiyet Olsun.
![[Resim: rZj4yP.jpg]](http://i.hizliresim.com/rZj4yP.jpg)
Bibim naengmyun mükemmel bir yaz yemeğidir çünkü gerçekten ferahlatıcıdır. Bir kase soğuk çiğnenebilir erişte ile baharatlı tatlı sos ile karıştırılır, soğuk salatalık ve armut dilimleriyle servis edilir. Aynı zamanda mükemmel bir yaz yemeğidir çünkü hazırlanırken ocak yada fırın başında harcanan zaman çok azdır. Tüm ihtiyacınız erişteler için kaynamış su, gerçekten hızlı olan 4-5 dakikada pişiren ve bir karıştırıcı.
Malzemeler
1 naengmyun erişte
2 iri salatalık
1 armut -Asya Armudu tercih edilir ama Bose armut da işe yarar. (Ve onlar pazarda kolayca bulunabilir.)
3 diş kıyılmış sarımsak
1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
2 yemek kaşığı acı biber salçası (gochujang)
3 yemek kaşığı pul biber (gochugaru)
1 yemek kaşığı soya sosu
2 taze soğan
2 tatlı kaşığı susam
1/4 fincan Mısır şurubu (Bunun yerine beyaz şeker de kullanılabilir.)
Bir tutam tuz (Tat zevkinize göre)
2 pişmiş yumurta (isteğe bağlı)
İşte naengmyun erişte böyle bir şeydir. Onlar kahverengi ve incedir - muhtemelen kalınlığı ince spagetti ve makarna Kadayifa arasındadır. Genellikle patates, tatlı patates nişastası ve buğday unundan yapılır ve gerçekten çiğnenebilirdir. Çocukken, annem ve babam benim için boğulabileceğimden endişelenirdi çünkü çiğnemek çok zordu. Eğer naengmyun yapmak istiyorsanız, Kore pazarına gelmeniz gerekecek ve umarım düzgün bir bakkal bulabilirsiniz.
Erişteleri pişene kadar dört beş dakika kaynatın(piştiğini tadarak anlayabilirsiniz.) Sonra onlar soğuyana kadar soğuk su ile karıştırın daha sonra hazır olana kadar buz gibi soğuk suyla ıslatın. Soğuk şok erişteleri daha yenilebilir yapar (büyükannemin tarifine göre).
Baharatlı sosu hazırlamak için, soyulup kıyılmış bir armutun yarısını(Bir bardak olması gerekiyor, kalanı saklayın.), sarımsağı, zencefili, acı biber salçasını, pul biberi, soya sosunu, taze soğanı, susamı ve mısır şurubunu (ya da şeker) bir blender veya mutfak robotuna ekleyin.
Pürüzsüz ve düzgün olana kadar karıştırın. Tat vermesi için tuz ekleyebilirsiniz ama benim ailemde soya sosu yeterli sodyumu ekliyor diye düşünüyoruz.
Hazır olduğunda sos bunun gibi görünmelidir.
Erişteleri boşaltın ve sudan kurtulmak için süzmeyi deneyin. Sonra da sosu ekleyin ve iyice karıştırın.
1 porsiyonu hazırlamak için kaseye erişteleri koyun, üzerini kalan armutla(dilimlenmiş), iri salatalık dilimleriyle ve yarım yumurtayla süsleyin.
Bu bir kase yaz serinliği gibidir. Afiyet Olsun.
Seher Seheri'ni çook seviyor ama belki Seher Seheri'ni daha çok seviyordur. xD --- yongseng