Beoseot-Jeongol / 버섯전골
![[Resim: 661252_1_6.jpg]](http://s11.postimg.org/ouexs9p6b/661252_1_6.jpg)
Beoseot-jeongol, çeşitli mantarlardan ve sebzelerden yapılan bir yemektir. Bu yemeğin hafif bir tadı vardır ve mantarların harika aromasına sahiptir. Soğuk rüzgarlar esmeye başladığında sonbahar mevsimi için uygun bir güveçtir. Eskiden insanlar, mantarın tıbbi bir etkiye sahip olduğuna inanmışlar ve çeşitli kızartma ve ızagara yemeklerinde mantar kullanmışlardır.
İçindekiler
- 60 gram istridye mantarı
- 120 gram taze çam mantarı
- 60 gram taze kahverengi çam mantarı
- 150 gram dana eti
- Baharat sosu
*3 gram soya sosu
*2 gram şeker
*2.3 gram kıyılmış yeşil soğan ve 1.4 gram kıyılmış sarımsak
*1 gram susam tuzu
*0.1 gram karabiber ve 2 gram susam yağı
– 20 gram küçük yeşil soğan
- 50 gram tere
- 20 gram kırmızı biber
- 1 ㎏ su
- 18 gram soya sosu
- 4 gram tuz
Hazırlanışı
1. Mantarları suda hafifçe yıkayın, suyu süzün ve 5 cm uzunlupunda ve 0.5 cm kalınlığında olacak şekilde mantarları doğrayın.
2. Pamuk bez ile sığır etinin kanını temizleyin, 5 cm uzunluğunda ve 0.3 cm kalınlığında olacak şekilde doğrayın ve baharat sosu ile soslayın.
3. Küçük yeşil soğanları ve tereyi iyice yıkayın, 5 cm uzunluğunda kesin.
4. Kırmızı biberi, 4 cm uzunluğunda ve 0.3 cm genişliğinde olacak şekilde doğrayın.
Yapılışı
1. Kaynayan tencereye tüm malzemeleri koyun, renk eşleşene kadar su ekleyin.
Kaynak
![[Resim: 661252_1_6.jpg]](http://s11.postimg.org/ouexs9p6b/661252_1_6.jpg)
Beoseot-jeongol, çeşitli mantarlardan ve sebzelerden yapılan bir yemektir. Bu yemeğin hafif bir tadı vardır ve mantarların harika aromasına sahiptir. Soğuk rüzgarlar esmeye başladığında sonbahar mevsimi için uygun bir güveçtir. Eskiden insanlar, mantarın tıbbi bir etkiye sahip olduğuna inanmışlar ve çeşitli kızartma ve ızagara yemeklerinde mantar kullanmışlardır.
İçindekiler
- 60 gram istridye mantarı
- 120 gram taze çam mantarı
- 60 gram taze kahverengi çam mantarı
- 150 gram dana eti
- Baharat sosu
*3 gram soya sosu
*2 gram şeker
*2.3 gram kıyılmış yeşil soğan ve 1.4 gram kıyılmış sarımsak
*1 gram susam tuzu
*0.1 gram karabiber ve 2 gram susam yağı
– 20 gram küçük yeşil soğan
- 50 gram tere
- 20 gram kırmızı biber
- 1 ㎏ su
- 18 gram soya sosu
- 4 gram tuz
Hazırlanışı
1. Mantarları suda hafifçe yıkayın, suyu süzün ve 5 cm uzunlupunda ve 0.5 cm kalınlığında olacak şekilde mantarları doğrayın.
2. Pamuk bez ile sığır etinin kanını temizleyin, 5 cm uzunluğunda ve 0.3 cm kalınlığında olacak şekilde doğrayın ve baharat sosu ile soslayın.
3. Küçük yeşil soğanları ve tereyi iyice yıkayın, 5 cm uzunluğunda kesin.
4. Kırmızı biberi, 4 cm uzunluğunda ve 0.3 cm genişliğinde olacak şekilde doğrayın.
Yapılışı
1. Kaynayan tencereye tüm malzemeleri koyun, renk eşleşene kadar su ekleyin.
Kaynak