yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Beoseot-Jeongol / 버섯전골
#1
Beoseot-Jeongol / 버섯전골

[Resim: 661252_1_6.jpg]

Beoseot-jeongol, çeşitli mantarlardan ve sebzelerden yapılan bir yemektir. Bu yemeğin hafif bir tadı vardır ve mantarların harika aromasına sahiptir. Soğuk rüzgarlar esmeye başladığında sonbahar mevsimi için uygun bir güveçtir. Eskiden insanlar, mantarın tıbbi bir etkiye sahip olduğuna inanmışlar ve çeşitli kızartma ve ızagara yemeklerinde mantar kullanmışlardır.

İçindekiler

- 60 gram istridye mantarı
- 120 gram taze çam mantarı
- 60 gram taze kahverengi çam mantarı
- 150 gram dana eti
- Baharat sosu
*3 gram soya sosu
*2 gram şeker
*2.3 gram kıyılmış yeşil soğan ve 1.4 gram kıyılmış sarımsak
*1 gram susam tuzu
*0.1 gram karabiber ve 2 gram susam yağı
– 20 gram küçük yeşil soğan
- 50 gram tere
- 20 gram kırmızı biber
- 1 ㎏ su
- 18 gram soya sosu
- 4 gram tuz

Hazırlanışı

1. Mantarları suda hafifçe yıkayın, suyu süzün ve 5 cm uzunlupunda ve 0.5 cm kalınlığında olacak şekilde mantarları doğrayın.

2. Pamuk bez ile sığır etinin kanını temizleyin, 5 cm uzunluğunda ve 0.3 cm kalınlığında olacak şekilde doğrayın ve baharat sosu ile soslayın.

3. Küçük yeşil soğanları ve tereyi iyice yıkayın, 5 cm uzunluğunda kesin.

4. Kırmızı biberi, 4 cm uzunluğunda ve 0.3 cm genişliğinde olacak şekilde doğrayın.

Yapılışı

1. Kaynayan tencereye tüm malzemeleri koyun, renk eşleşene kadar su ekleyin.

Kaynak


Cevapla
#2
English

Beoseot-Jeongol / 버섯전골

[Resim: 661252_1_6.jpg]

Beoseot-jeongol is a hot pot made of various mushrooms and vegetables. This dish is clear, light in taste and has a wonderful aroma of mushrooms. It is a stew for the autumn season when the cold wind starts to blow. From olden days, people believed that mushrooms have a medicinal effect and used them in various fried or grilled dishes.

Ingredients

- 60 g (5 ea) oyster mushrooms
- 120 g (3 ea) fresh pine mushrooms
- 60 g fresh brown oak mushrooms
- 150 g beef(top round)
- seasoning sauce
*3 g (½ tsp) clear soy sauce
*2 g (½ tsp) sugar
*2.3 g (½ tsp) minced green onion 1.4 g (¼ tsp) minced garlic
*1 g (½ tsp) sesame salt
*0.1 g ground black pepper 2 g (½ tsp) sesame oil
– 20 g small green onion
- 50 g watercress
- 20 g (1 ea) red pepper
- 1 ㎏ (5 cups) water
- 18 g (1 tbsp) clear soy sauce
- 4 g (1 tsp) salt

Preparation

1. Wash the mushrooms in water softly, drain water, and shred them into 5 cm-long and 0.5 cm-wide/thick.

2. Clean blood of beef with cotton cloths, shred it into 5 cm-long and 0.3 cm-wide/thick, season with seasoning sauce.

3. Wash small green onion and watercress cleanly, cut them into 5 cm-long(small green onion 18 g, watercress 30 g).

4. Shred red pepper into 4 cm-long and 0.3 cm-wide/thick.

Recipe

1. Put all prepared stuffs in the simmering pot, place them roundly matching color, add water.

Source


Cevapla
#3
Çok güzel görünüyor, bayıldım... Sarhos
Sebzelerle aram pek iyi değildir ama olsun... Biggrin
Teşekkürler Ablacım... ^^ Smile
my angel, my girl, my sunshine 
[Resim: 0iMPVWt.png]
[Resim: DyRG0o.gif]
Cevapla
#4
Çok lezzetli görünüyor.
Teşekkürler. Smile
Cevapla
#5
Teşekkür ederiz. Smile
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi