yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Beop-Wang / 법왕 (Baekje)
Beop-Wang / 법왕 (Baekje)

[Resim: 456pgx.png]

Beop-Wang, Baekje kralliginin 29. kralidir. Kral Hye'nin en büyük ogludur. Dogum yili kesin olarak bilinmemektedir. Tahta 599 yilinda geçmistir. Ancak 600 yilinda ölmüstür. Kisa bir dönem krallik yapmistir. Beop-Wang rakip Silla kralligina karsi Seoul'da bir çok toprak kaybetti. Beop-Wang, balikçilik ve avcilik araçlarinin üretilmesini istemistir. Tapinaginin adi Wangheungsa'dir. Ölümüne yaklasildigi zamanlarda buranin insa edilmesini istemistir.

Çeviri : joo yoon

English

Beop of Baekje (? - 600, r. 599 - 600) was the 29th king of Baekje, one of the Three Kingdoms of Korea. He was the eldest son of King Hye. He reigned as Baekje power declined, having lost the Seoul region to the rival Silla kingdom. He may have chosen his name, which translates as "law king" or "dharma king", to emphasize his identification with the Buddhist faith. Beop's brief reign is mostly remembered for his ban on all killing, including hunting and butchering. He ordered the release of falcons and the burning of fishing and hunting tools. According to the Samguk Yusa, this ban was established in the twelfth lunar month of 599. He began construction on the Wangheungsa temple, which was completed late in his successor's reign.

Kaynak / Source: Wikipedia
Tahtta 1 yildan az kalmis anlasilan ve pek verimli dönem olmamis Beop-Wang'in dönemi toprak kaybettigine göre...
Çok açiklayici, güzel bir tanitim-çeviri olmus emegine saglik Ibrahim, tesekkür ederiz...
Alıntı:Senin ne düşündüğün benim için hiçbir zaman önemli olmadı,önemli olan benim ne düşündüğüm ve dilime yansıyanlardı... M'e'L'L...(;
(28-06-2009, Saat: 13:47)a7xmeltem yazdı: Tahtta 1 yildan az kalmis anlasilan ve pek verimli dönem olmamis Beop-Wang'in dönemi toprak kaybettigine göre...
Çok açiklayici, güzel bir tanitim-çeviri olmus emegine saglik Ibrahim, tesekkür ederiz...

Evet 1 yildan az tahta durmus. Pek verimli olmamis diyebiliriz... Biggrin Yaptigi en iyi sey balikçilik ve avcilikta yeni araçlar üretilmesini emretmis... Biggrin
Insan böyle bir seyi gerçekten istemez herhalde... Tahtta bir yil kalmak...
Acaba kralin verdigi emirler öldükten sonrada geçerli oluyor mu? Merak ettim. Eger geçerli degilse zavalli kralin tahtta kaldigi sürenin de hiçbir önemi kalmiyor...
Çeviri için tesekkürler Ibrahim, sonun böyle olmasin. Biggrin

...sufiyye falls in love...

ALWAYS KEEP THE FAITH
Tahtta biraz daha uzun kalsaydi eminim güzel bir seyler yapabilirdi. Onay

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi