yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Behind Children’s Poor Eating Habits / 어린이의 영양
#1


Behind Children’s Poor Eating Habits / 어린이의 영양


[Resim: 6902.jpg]


Korece Adi:어린이의 영양
Yazar:Hwang Seon-mi
Yayin Evi:Hyohyung Publishing Co.

Çocuklardaki kötü beslenme alışkanlıkları ve arkasındaki bilimsel-psikolojik motivasyonları anlatılmaktadır.Bu yüzden çocukların kötü beslenme alışkanlıklarını benimsemek ve bu sorunlara temel çözümler sunmak niyetinde nedenleri analiz etmektedir.Bu kitapta ele alınan sorunlar arasında telaşlı yeme veya aşırı yeme, "İnsandaki tatlı içgüdüsü" anlatılmaktadır.

Evrimsel bir bakış açısıyla, tatlılar , insanlarda enerji sağlayan ve rahatlatıcı bir tat etkisi sunar.Tatlı sevme içgüdüsü insanlar için anne karnında başlar.Özellikle çocuklar tatlıların kölesi olur.Veliler de onları engellenmek için baya bir çaba sarfederler.Bebeklerde de tatlıyı önlemek çok önemlidir.Bebekler katı gıdalar yemeğe başladığında veliler onları ödüllendirmek isterler,ödül olarak tatlı ve çikolatalar verilmesi işte kaçınılması gereken bir davranıştır.Ödülü sevdiği bir tatlı olursa o zaman bu onun için daha çok tercih edilen bir yiyecek olacaktır.

Ebeveynlerinin çocuklarının beslenme alışkanlıklarında oynadığı rol, telaşlı ve aşırı yemek yedirme durumudur.Ebeveynlerin yeme alışkanlıklarında; çocuklarının üzerinde büyük bir etkisi vardır. " Bir çocuğun tercihleri kendi annesinin tercihleridir " Örneğin ; Anne bir çerezi gülümseyerek ve severek yiyorsa bu da çocuğunun üzerindeki yeme alışkanlığındaki rolünü çok fazla etkiler.

Bu bilimsel yaklaşım çocukların yeme alışkanlıklarını ayarlayarak çok daha kolay ve daha etkili bir yöntem sunmaktadır.


Çeviri:ewrem-se7en


English


Korean Title: 어린이의 영양
Author: Hwang Seon-mi
Publisher:Hyohyung Publishing Co.



This book sheds light on the scientific and psychological motivations behind children’s poor eating habits. It analyzes the
reasons why children adopt poor eating habits and intends to offer fundamental solutions to these problems.
Among the problems dealt with in this book are the “sweet tooth instinct,” fussy eating, and overeating. The question of why children like sweets and dislike bitter tastes has long been taken for granted, and has not been addressed at all. This book agrees with the conjecture that the preference for sweets is a natural instinct. From an evolutionary perspective, sweets provided humans with energy, and provided that comforting taste associated with survival. The enthusiasm for sweets is an instinct that starts in the womb and is something common to all mammals, not just humans. The instinct is so powerful that it requires a great deal of effort on the part of parents to prevent children from becoming slaves to sweets. When babies start eating solid foods it is essential to avoid sweet fruit, and of course providing chocolates and sweets as a reward for good behavior is also something that must be avoided. If the adored sweets become a reward, then these become even more of a preferred food.
The role that parents play in their children’s eating habits is even more central in the case of issues of fussy eating and overeating. The Korean saying, “a child’s preferences is its mother’s preferences” in food comes from the fact that parents exert an absolute influence on their children’s eating habits. When eating together, for example, a child’s reaction can be dramatically different, if the mother eats a cookie and scowls, or if she eats it and smiles in delight.
Investigations also led to some amusing results: for example, that the more parents denounce a certain food, the more the child wants to eat it; and that the larger the plate, the more the child will eat. The message of this book is that no matter if parents are concerned about overeating or undereating, it is important for parents to remain level-headed. This scientific approach offers a much easier and more effective method of adjusting children’s eating habits.

Kaynak / Source

İmzamçokBÜYÜKhani
Cevapla
#2
Paylasim için tesekkürler. Opucuk
Cevapla
#3
Paylasim için tesekkürler.Smile
SO Jİ SUB <3


Cevapla
#4
Kitabin konusu çok güzel. Çok yararli olabilcek konulara deginilmis.Paylasimin için çok tesekkür ederim Merve'cigim.Onay


TÜRKİYE ℂ⋆
Cevapla
#5
Paylasim için tesekkürler.

Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi