yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bangdong Mineral Spring
#1
Bangdong Mineral Spring

[Resim: 484249_image2_1.jpg]

Bangdong Kaplıcası Bangdong-ri Girin-myeon’da yer alır. Burası Kore’nin Muhteşem Kaplıcaları’ndan biri olarak belirlenmiş çok ünlü bir yerdir. Su kendisini parlak kılan yüksek miktarda karbona sahiptir ve şeker ilave edildiği zaman tadı Kore’nin 7-up’ına (7-up: alkolsüz bir içecek türü, limonlu gazoz) benzer. Su, karbona ek olarak mide problemlerini giderici ve sindirime yardımcı etkisi olan demir, manganez ve florin içerir.
Efsaneye göre 300 yıl önce orada yaşayan bir simmani (ginseng kazıcı), bir gün, Bangdong-ri de 60 yaşında yabani bir ginseng kazdı. Yukgumanda olarak adlandırılan ginseng müthiş ilacın gizemi olarak bilinirdi. Ginsengin kazıldığı noktadan gelen kaplıca suyu bugünün Bangdong Kaplıcası oldu. Ginseng bulunduğu ilk günden beri kaplıca insanların ilgisini çekmeye devam etmektedir ve bu sudan içenler suyun çeşitli yararlı etkileri konusunda tecrübe sahibi olduklarını söylerler.
Bangdong Kaplıcası aynı zamanda ormana, çeşitli vadilere ve şelalelere yakındır. Yakınındaki Bangtaesan Doğal Rekreasyon Ormanı ile kaplıca Bangdong-ri ‘nin gerçekten en popüler turist eğlence programlarından biridir.

Adres: Gangwon Inje-gun Girin-myeon Bangdong-ri

Website (Bakımda)

Çeviri: TheMis

ENGLISH

Bangdong Mineral Spring is located in Bangdong-ri in Girin-myeon. It is so renowned that it has been designated as one of the Great Mineral Springs of Korea. The water has a high content of carbon that makes it sparkle, and it tastes like Korean 7-up when sugar is added. In addition to carbon, the water also contains iron, manganese, and fluorine, making it effective in curing gastric problems and helping digestion.

According to legend, there lived a simmani (ginseng digger) 300 years ago who, one day, dug a 60-year old wild ginseng in Bangdong-ri. Called yukgumandal, the ginseng was known to have been a great medicine of mystery. From the spot where the ginseng was dug came a mineral spring, which became today’s Bangdong Mineral Spring. The mineral spring has continued to attract people since the first day the ginseng was found and people who have drunk its water are said to have experienced various beneficial effects.
Bangdong Mineral Spring is also close to the woods, several valleys, and waterfalls. With Bangtaesan Natural Recreation Forest nearby, the mineral spring is indeed one of the most popular tourist attractions of Bangdong-ri.

Address: Gangwon Inje-gun Girin-myeon Bangdong-ri

Homepage ( reparation )

Kaynak / Source
[Resim: IsQYg.png]
[Resim: 72FLl.gif]
www
Cevapla
#2
Tanitim için tesekkürler. ^^
Cevapla
#3
[Resim: 484251_image2_1.jpg]

[Resim: 213395_image2_1.jpg]

[Resim: 213396_image2_1.jpg]
[Resim: IsQYg.png]
[Resim: 72FLl.gif]
www
Cevapla
#4
Bangdong Kaplicasi'nin faydalarini saymakla bitmiyor, ormana selalelere yakin olmasi ziyaret edenler için güzel bir olanak sagliyor. Tanitim için tesekkürler. ^^
Cevapla
#5
Fotograflar ve tanitim için tesekkürler. Onay
D.Mod. » 01.07.2011
Mod. » 19.07.2011
Süper Mod. » 18.08.2011
Koordinatör » 26.10.2011
Co-admin » 27.01.2012
Admin » 24.03.2012
S.Admin » 30.11.2012
Cevapla
#6
Bangdong kaplicasi vay adini daha yeni duydum. Biggrin Sifali bir yermis demek ki. Smile
Tanitim için çok tesekkürler Seren abla.^^ Emegine saglik. Smile


[Resim: 6c5276f7621e298df3d385e.jpg]
♥Hayatımın boyutunu değiştiren insan.♥
Cevapla
#7
Çok ünlü bir kaplica bide faydalari saymakla bitmiyor.

Tesekkürler. Opucuk
SS501 ~ KİM HYUN JOONG
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi