09-07-2014, Saat: 23:33
(Son Düzenleme: 06-04-2019, Saat: 15:11, Düzenleyen: kıday baksı.)
Balugongyang (발우공양)
![[Resim: MVMQd2.jpg]](https://i.hizliresim.com/MVMQd2.jpg)
Barugongyang (yemek sırasında yapılan özel bir işlem), rahiplerin normalde nasıl yemek yediğini temsil etmektedir. Rahipler, yemek için yeterli pirinç ve çorba alarak yiyecekleri boşa harcamamışlardır. Yemeklerini yedikten sonra pirinç, çorba ve diğer kaseleri temizlemiş ve onları aldıkları yere geri koymuşlardır.
Balugongyang İçin Hazırlık Aşamaları
BalGeon - havluyla sarma: Bir çeşit yemek havlusudur ve yemekleri örter.
MuReupSuGeon - diz havlusu: Bir çeşit kağıt peçetedir ve yemek yerken kıyafetlerinizi korur.
SiJeoDae - kese: Kaşık ve yemek çubuklarını saklamak içindir.
BalUTuGeong - kapak En büyük kasenin kapağıdır.
BalUDan - kumaş altlık: Her bir yemeğin başında kasenin üzerine koyarsınız.
BalUBo - kaplama bezi: diğer küçük kaseleri içeren kaseyi sarar.
Yemek Vakti Kuralları
*Yemek sırasını takip edin. Diğer üyelerin de gelmesini beklemelisiniz.
*Yemeğinizi aldığınızda dua etmeden ve şükür ilahisi söylemeden önce yemek yemeyiniz.
*Sohbet etmeyin ve konuşmayın.
*Bağdaş kurunuz.
*Başınızı çevirmeyiniz ve etrafınıza bakmayınız.
*Yemek sırasında gürültü yapmayınız.
*Hiçbir artık bırakmayınız.
*Yemeğinizi bitirince kaseye su koyun ve onu yıkayın.
*Yemekten sonra yalnız hareket etmeyin. Diğerlerini bekleyin.
English
Barugongyang (the special process during mealtime) represents how monks normally eat. They pour out just enough rice and soup to eat so that they do not waste any food. When they have finished eating, they wipe the rice bowl, soup bowl, and other bowls clean and put them back where they got them from.
Steps in Preparing For Barugongyang
BalGeon - the covering towel: it covers the bowls and is also a kind of dish towel.
MuReupSuGeon - the knee towel: it protects your clothes from stains when you eat and is also a kind of napkin.
SiJeoDae - the pocket: it contains the spoon and chopsticks.
BalUTuGeong - the cap: it is the lid of the biggest bowl.
BalUDan - the cloth mat: at the beginning of each meal, you put bowls on top of it.
BalUBo - the covering cloth: it wraps the bowl containing other small bowls.
Rules During Mealtime
*Follow the order of the meal. You must wait for all other members to arrive.
*When you get your food, do not eat before praying and chanting the praising song by yourself.
*Do not chat and do not talk.
*Cross your legs.
*Do not turn your head around or raise your head.
*Do not make noises during the meal.
*Do not leave any leftovers.
*When you finish your meal, put water into the bowl and wash it.
*Do not move or leave alone after the meal. Wait for others.
Kaynak / Source
![[Resim: MVMQd2.jpg]](https://i.hizliresim.com/MVMQd2.jpg)
Barugongyang (yemek sırasında yapılan özel bir işlem), rahiplerin normalde nasıl yemek yediğini temsil etmektedir. Rahipler, yemek için yeterli pirinç ve çorba alarak yiyecekleri boşa harcamamışlardır. Yemeklerini yedikten sonra pirinç, çorba ve diğer kaseleri temizlemiş ve onları aldıkları yere geri koymuşlardır.
Balugongyang İçin Hazırlık Aşamaları
BalGeon - havluyla sarma: Bir çeşit yemek havlusudur ve yemekleri örter.
MuReupSuGeon - diz havlusu: Bir çeşit kağıt peçetedir ve yemek yerken kıyafetlerinizi korur.
SiJeoDae - kese: Kaşık ve yemek çubuklarını saklamak içindir.
BalUTuGeong - kapak En büyük kasenin kapağıdır.
BalUDan - kumaş altlık: Her bir yemeğin başında kasenin üzerine koyarsınız.
BalUBo - kaplama bezi: diğer küçük kaseleri içeren kaseyi sarar.
Yemek Vakti Kuralları
*Yemek sırasını takip edin. Diğer üyelerin de gelmesini beklemelisiniz.
*Yemeğinizi aldığınızda dua etmeden ve şükür ilahisi söylemeden önce yemek yemeyiniz.
*Sohbet etmeyin ve konuşmayın.
*Bağdaş kurunuz.
*Başınızı çevirmeyiniz ve etrafınıza bakmayınız.
*Yemek sırasında gürültü yapmayınız.
*Hiçbir artık bırakmayınız.
*Yemeğinizi bitirince kaseye su koyun ve onu yıkayın.
*Yemekten sonra yalnız hareket etmeyin. Diğerlerini bekleyin.
English
Barugongyang (the special process during mealtime) represents how monks normally eat. They pour out just enough rice and soup to eat so that they do not waste any food. When they have finished eating, they wipe the rice bowl, soup bowl, and other bowls clean and put them back where they got them from.
Steps in Preparing For Barugongyang
BalGeon - the covering towel: it covers the bowls and is also a kind of dish towel.
MuReupSuGeon - the knee towel: it protects your clothes from stains when you eat and is also a kind of napkin.
SiJeoDae - the pocket: it contains the spoon and chopsticks.
BalUTuGeong - the cap: it is the lid of the biggest bowl.
BalUDan - the cloth mat: at the beginning of each meal, you put bowls on top of it.
BalUBo - the covering cloth: it wraps the bowl containing other small bowls.
Rules During Mealtime
*Follow the order of the meal. You must wait for all other members to arrive.
*When you get your food, do not eat before praying and chanting the praising song by yourself.
*Do not chat and do not talk.
*Cross your legs.
*Do not turn your head around or raise your head.
*Do not make noises during the meal.
*Do not leave any leftovers.
*When you finish your meal, put water into the bowl and wash it.
*Do not move or leave alone after the meal. Wait for others.
Kaynak / Source