yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balıkesir ve Chungcheongnam-do Artık Kardeş Şehir
#1

Balıkesir’e Güney Kore'den Kardeş Şehir


Balıkesir Belediye Meclisi 2010 yılının ilk toplantısını yaptı. Dün aksam toplanan mecliste gündem maddeleri görüşülürken Güney Kore'den gelen kardeş şehir olma talebi mecliste oylandı. Ancak, kardeş şehir adayı kentin adi hem başkana hem meclis üyelerine zor anlar yaşattı.

Meclis kâtibi ilgili evrakı okurken kardeş şehir adayı Chungcheongnam-do'nun ismini, "çun çang çun" seklinde söylenince basta başkan olmak üzere tüm üyeler, salondaki misafirler ve basın mensupları kahkahaya boğuldu.

Güney Kore'nin Chungcheongnam-do şehrinin Balıkesir ile kardeş olma talebi Belediye Meclisi'nde görüşüldü. Görüşülüp karara bağlanacak evraklar arasında yer alan kardeş şehir talebinin aralık ayında Dışişleri Bakanlığı Kültürel İlişkiler Genel Müdürlüğü kanalıyla İçişleri Bakanlığı’na iletildiği, bakanlık tarafından Balıkesir Valiliği’ne gönderilen talep İl Mahalli İdareler Müdürlüğü kanalıyla Balıkesir Belediyesi'ne iletildi. Balıkesir Belediyesi ve Güney Kore'nin Chungcheongnam-do isimli şehrinin arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması önerilen ilgili evrak MHP'li meclis kâtibi Bayram Ali Avcı’nın onca çabasına rağmen ismini telaffuz edemediği şehir ile kardeşlik ilişkisi kurulması meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Başkanı İsmail Ok kendisi gibi herkesin kahkahalarla gülmesine yol açan kardeş şehrin adini en basta daha gerçekçi söylemesine rağmen yanlış telaffuz etmemek için, "nokta şehir" olarak söyledi. Güney Kore'deki bu şehrin güzel bir yer olduğunu belirten Baykan Ok, "İçişleri Bakanlığı kanalıyla bizimle kardeş şehir olmak için müracaat etmiş nokta şehir gerçekten çok güzel bir şehirmiş, bizimle de kardeşlik için teklifleri var. Güney Kore Türkiye ile olan ilişkilerini güçlendirmek adına oradaki birçok şehir Türkiye'deki birçok şehir ile kardeş olma girişimleri var, birçoğu da gerçekleşmiş. Ekonomik ilişkiler de başlamış. Örneğin Bolu Belediyesi çöplerin geri dönüşümüyle ilgili yatırıma başlamış. Sebep her ne olursa olsun bizimle kardeş şehir olmak istiyorlar, oylarınıza sunuyorum" dedi. Adıyla meclisi kahkahaya boğan Chungcheongnam-do'nun talebi oy birliği ile kabul edildi.

Alıntı: balikesir.gen.tr 08.01.2010 (haber için tıklayın)

Forumda Chungcheongnam-do Şehri
Cevapla
#2
Evet bu aksam haberlerde izledim bu konuyu... Yalniz bizimkiler bir türlü sehrin ismini dogru söyleyemediler ve kahakalar havada uçtu... Biggrin
Tesekkürler konu için. Smile
Song II Gook Ve Papatya

Cevapla
#3
Bilgilendirme için sag olun, bu çok güzel bir sey ayrica "çun çang çun" çok komik olmus gerçekten de sanki "çin çan çon " gibi olmus... =)=)
İmzanız kurallara uymadığı için silinmiştir.
Cevapla
#4
(09-01-2010, Saat: 2:09)papatya yazdı: Evet bu aksam haberlerde izledim bu konuyu... Yalniz bizimkiler bir türlü sehrin ismini dogru söyleyemediler ve kahakalar havada uçtu... Biggrin
Tesekkürler konu için. Smile


Evet bende gördüm haberlerde bugün... Onay
Insan bari isme çalisip da gelir. Bir söyleyemediler gitti. Sad(
RAIN / 비 / ELF Se7en / A+ / Changjo / VIP / TripleS / Boice / Inspirit / Hottest
www
Cevapla
#5
Ben atv haberde seyretmistim. Güya onlarda dogrusunu söyledi "arastirdik sorduk dogrusu cungcangnam-do oldugunu söyledi fakat cheong sanirim chong diye okunuyor.
Cevapla
#6
Çok güzel bir haber. Smile
Acaba Trabzon'un da kardes bir sehri olur mu? Smile Smile Smile

[Resim: NoRXrOH.gif]
İnandığın kadar yakınsın...
Twitter

www
Cevapla
#7
Ay ben görmedim ama harika bir haber, tebrikler... Biggrin
**DİKKAT *(¯`°.•°•SS501 Fan Club•°•.°´¯)*ÜYESİDİR!!**
Cevapla
#8
Tesekkürler. Smile
Cevapla
#9
Tesekkürler bilgiler için haberlerde görmüstüm çok sevindim...
BIGBANG 2NE1 WINNER IKON BLACK PİNK
Cevapla
#10
Basta Balikesirliler olmak üzere hepimiz için güzel bir haber... Smile
Umarim her sehrin bir kardes sehri olur. Opucuk
...


TVXQ5
www
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi