yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Baksagol Samgye Traditional Rice Taffy
#1
Baksagol Samgye Traditional Rice Taffy / Baksagol Samgye Geleneksel Pirinç Şekeri

[Resim: unledfin.png]

Eski zamanlardan beri, Baksagol Samgye bölgesindeki birçok hane halkı pirinç Şekerinden yararlanmıştır. Bu gelenek günümüze kadar basarıyla gelmeyi basarmış ve Samgye pirinç şekeri bu bölgenin özel bir ürünü haline getirilmiştir. Baksagol geleneksel pirinç şekeri, büyük ölçüde Samgye pirinç şekeri olarak bilinir ve hala geleneksel yöntemlerle üretilmektedir.

Baksagol pirinç şekerinin tadı geniş bir çevreye yayılmış ve üreticiler tatil dönemlerinde ürettiklerinden daha yüksek bir taleple karsılaşmışlardır.
Baksagol Samgye pirinç şekeri, küçük bir miktar soya tozu ekli malt ( bira yapmak için çimlendirilip kurutularak hazırlanmış arpa ) ve pirinçle yapılır. Burada kullanılan malt da, hiçbir katkı maddesi olmadan geleneksel, doğal yöntemlerle üretilir.

Samgye pirinç şekeri, çıtır ve ceviz gibi olan tadıyla ve dişlerinize yapışmaması gerçeğiyle tanımlanır.

Çeviri: arora

English

A traditional taste from long ago
Since the old times, many farm households in Baksagol Samgye region have enjoyed rice taffy. This tradition has been succeeded until today and has made Samgye rice taffy a specialty of this region. Baksagol traditional rice taffy is widely known as Samgye rice taffy and is still produced in traditional ways.

The taste of Baksagol Samgye rice taffy has widely spread and the producers see a demand higher than what they produce in holiday seasons.

Baksagol Samgye rice taffy is made with rice and malt with a small addition of soybean power. The malt we use here is also traditionally naturally produced with no additives.

Samgye rice taffy is characterized by crunchy and nutty taste and by the fact that it does not cling to your teeth.

Kaynak / Source

hayata daima gülümse =))
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi