yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Baek-il/백일 (100th Day of Baby's Birth)
Baek-il/백일 (100th Day of Baby's Birth)

Bebegin Doğumunun 100. Günü

100. gün, çocuğun doğumundan sonra yüzüncü günde yapılan kutlamadır. 100. günde çocuğun zor bir dönemi atlatması ve annesinin de sağlığına tekrar kavuşması kutlanarak bu günde küçük bir ziyafet verilir. 100. günde Baeksolgi veya Susupatdeok’u yapılıp 100 kişiye paylaştırırsan çocuk iyi büyür diye söylendiği için komşulara Kore lokumu dağıtılır. Kore lokumunu alan o tabağa uzun bir ip, pirinç ya da para koyar. İp sağlıklı bir şekilde uzun yaşama anlamında olup, pirinç ve para ise zengin olma anlamındadır.

Deok(Kore Lokumu)’un Anlamı
Baeksolgi - Çocuğun beden ve kalbinin temiz olmasını dileme anlamındadır. Susugyeongdan ya da Susupatdeok - Uğursuzluları kovmak için.

[Resim: 67894584.jpg]

----------
Baek-il (100th Day of Baby's Birth)

This is the day to give congratulations for 100 days after a baby's birth. The number 100 has an inherent meaning of maturity and perfection, signifying a baby passes through perfection period safely as a human being. People bring presents and congratulatory statements and wish for the baby's health and blessing.

The several different types of rice cakes are prepared, including baekseolgi (steamed rice cake), bulkunp'at gomul (red bean rice cake), ch'alsusu gyongdan, and osaek songp'yeon (5-color moon rice cake). Baekseolgi has the symbolic meaning of holiness, bulkunp'at gomul for expelling evil spirits, and ch'alsusu gyongdan for returning a baby which is secured in a holy world to the worldly place on that day. The 5-color moon rice cake is made with 5 pretty colors, signifying the harmony of nature. Unlike the rice cakes of Samchil-Il, the rice cakes for Baek-il are shared with neighbors from the belief of a baby's longevity and blessings.

(Credit: Life in Korea)

[Resim: 32977297.jpg]
Hakkınızı helal edin. ~
Meyve ve özellikle karpuz bu güzel günün vazgeçilmezleri arasinda galibaSmile
Çok hos...
Watching SMİLE AGAİN!
Dalı kurusada ağaç yağmura nasıl küser.
Saatin dursa bir an zaman onu nasıl bekler.
Yıkılır dökülür aman kalp kırılsada sever.
Korea-Fans FAN CLUP
Saraydaki Mücevher Fan Clup
Bizimkilerin 40. gibi bir sey sanirim Smile
Yanliz küçük bir ziyafet diyor ama BiggrinBiggrin
Bebeklerde çok tatlilarmis Smile

Tesekkürler Smile
...

TVXQ5
(11-10-2009, Saat: 22:41)sunshine yazdı: [Resim: 149ib.jpg]

Yasatilan güzel bir gelenek.Bilgiler için tesekkür ederiz Tugba...Smile
Bebeklere bayldim çok tatlilar Smile Ne güzel bir gelenek bu ya hep böyle sürer insAllah Smile

Bilgi ve tanitim için tesekkürler Smile
Bizde genellikle bebegin 40'i önemli diye biliyorum ben Smile Ama Kore'de isi saglama almak için 100 gün uygun görülüyor herhalde Smile Ayrica belirtmeden edemeyecegim o lokumlar gerçekten ise yariyor galiba bebeklerin hepsi tombik tombik masallah Biggrin Ayrica çok da lezzetli görünüyorlar Biggrin Ama benim simdi merak ettigim bir konu oldu Smile Bu 100. Gün kutlamasi baya teferruatli bir is.Acaba ne ölçüde uygalaniyor.Mesala lokum dagitimi,yemek verilmesi falan olurda özellikle komsularin ip,pirinç falan verip vermedigini merak ettim Biggrin Neyse artik,tanitim için tesekkürler abla Smile Ellerine saglik gözümüz gönlümüz açildi lokumlardan Biggrin
Bizdeki kirk gün bitince yapiliyor bildigim kadariyla.. BiggrinBiggrin Tanitim için tesekkür ederiz.. Smile
tesekkürler
ay çok güzel bir seymis yapilis anlami çok güzel
bebeklerde çok tatli tabi çekik çekik sagolun Biggrin
Müthis bir gelenek bizde de bebek lokumu vardir benzer bir adetimiz daha varmis =) ziyafet de bebekler de çok sirin tesekkürler
Gelmen neden bu kadar uzun sürüyor ???
1720.gün

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi