01-02-2009, Saat: 19:51
(Son Düzenleme: 20-08-2012, Saat: 22:52, Düzenleyen: kıday baksı.)
Anju / 안주
Anju genel bir terimdir ve Kore mezelerine denir. Alkolle tüketilir. (Çoğunlukla geleneksel Kore içkisi sojuyla). Bu mezelerin bir kısmı iştah açıcı yiyecek olarak servis edilir veya masada ana tabak olarak servis edilir. Bu mezeler Kore yemekleri ile servis edilen banchan mezelerinden farklıdır. Anju, kızarmış tavuk, kurutulmuş gochujangla mürekkepbalığı, meyve veya yer fıstıkları ile tüketilir.
Anju barlarda, lokantalarda, karaoke salonlarında vb yerlerde servis edilir.
Anju ile tüketilen yiyeceklerden bazıları:
Nogari
![[Resim: sppft8.jpg]](http://img823.imageshack.us/img823/4368/sppft8.jpg)
Nakji bokkeum
![[Resim: yhaacl0.jpg]](http://img127.imageshack.us/img127/5827/yhaacl0.jpg)
Dubu kimchi
![[Resim: heeku8.jpg]](http://img127.imageshack.us/img127/4650/heeku8.jpg)
Jokbal
![[Resim: 1388822779a455104131fm6.jpg]](http://img142.imageshack.us/img142/7467/1388822779a455104131fm6.jpg)
ENGLISH
Anju is a general term for a Korean side dish consumed with alcohol (often with Korean soju). Some of these side dishes can also be ordered as an appetizer or a main dish. These side dishes are different from the banchan side dishes served with a regular Korean meal. Some examples of anju are: fried chicken, dried squid with gochujang, assorted fruits, dubu kimchi (tofu with kimchi), or peanuts.
Anju are usually served at bars, restaurants, and karaoke establishments which serve alcohol.
(wikipedia)
Joo Ji Hoon Fan Club
Yoon Eun Hye Fan Club
Yoon Eun Hye Fan Club