yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Algamja-Jorim / 알감자조림
#1
Algamja-Jorim / 알감자조림

Braised Baby Potatoes

[Resim: bbYOB0.jpg]

Malzemeler

- 1 kilo bebek patates (bıldırcın yumurtası büyüklüğünde)
- 2 yemek kaşığı bitkisel veya herhangi bir pişirmelik yağ
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 3 yemek kaşığı pirinç şurubu (veya bal ya da şeker)
- 1 diş kıyılmış sarımsak
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- 1 yemek kaşığı susam

Yapılışı

1) Patateslerin çürük ve kötü kısımları alınır. Yıkanır ve kirlerden arındırmak için durulanır. Süzülür.
2) Orta ateşteki 10-12 inç kalınlığındaki tavaya pişirme yağı eklenir. Patatesler ilave edilir.
3) Kapağı kapatılır ve tamamı yumuşayıncaya dek 20 dakika kadar pişirilir. Sallanır ve patateslerin eşit şekilde pişip; yanmamaları için tava her 5 dakikada hareket ettirilir.
4) Ateş kısılır ve soya sosu, pirinç şurubu ve sarımsak ilave edilir. Hepsi bir tahta kaşık ile karıştırılır.
5) Orta ateşe yükseltilir. Karıştırmaya devam edilir ve sos incelene ve patatesler parlayıp büzüşünceye dek 4 ila 5 dakika daha pişirilir.
6) Ateşten alınır ve susam yağı ile iyice karıştırılır. Üzerine susam serpilir.
7) Bir kaseye alınarak pilav ile servis edilir. Kalanı 4 gün ve daha fazla süre buzdolabında muhafaza edilebilir.


|| English ||


Ingredients

- 1 pound of baby potatoes (the size of quail eggs)
- 2 tablespoons vegetable or any cooking oil
- 3 tablespoons soy sauce
- 3 tablespoons rice syrup (or honey, or sugar)
- 1 garlic clove, minced
- 1 teaspoon sesame oil
- 1 tablespoon sesame seeds

Directions

1) Trim any rotten spots or broken edges from the potatoes. Wash and rinse in cold water to remove any dirt. Strain.
2) Add the cooking oil to a 10 to 12 inch thick skillet, over medium heat. Add the potatoes.
3) Cover and cook for 20 minutes until fully cooked. Shake and move the skillet every 5 minute so that the potatoes cook evenly and don’t burn.
4) Turn down the heat to low and add the soy sauce, rice syrup, and garlic. Stir it all together with a wooden spoon.
5) Turn up the heat to medium. Keep stirring and cooking for another 4 to 5 minutes until the sauce is reduced and the potatoes look shiny and wrinkly.
6) Remove from the heat and mix with the sesame oil. Sprinkle the sesame seeds over top.
7) Transfer to a serving bowl and serve with rice. Refrigerate any leftovers for up to 4 days.

Kaynak / Source
Cevapla
#2
[Resim: 3oPXzr.jpg]

[Resim: PMBR1b.jpg]

[Resim: WYElXE.jpg]

[Resim: l19oQp.jpg]

[Resim: R3BaGo.jpg]
Cevapla
#3
Algamja-Jorim / 알감자조림
Translate: Tuğçe ELİT

>>> https://www.facebook.com/groups/kgfatr/
Cevapla
#4
Teşekkürler Tuğçe. Smile
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi