Al Chi-gae / 알찌개
![[Resim: 04_Fish_roe_Al_Chigae_Madangsui.jpg]](http://s18.postimg.org/9uelcsk3d/04_Fish_roe_Al_Chigae_Madangsui.jpg)
Al Chigae ferahlatıcı, baharatlı et suyunda tofu (soya peyniri) ve çeşit çeşit sebze içeren bir balık yumurtası güveci yemeğidir. Ana malzemesi, taze balık yumurtası genellikle dokusunun yanı sıra çeşnice yoğun ve zengin olan morinanınkidir. Sebze çeşitleri çoğu kez enoki mantarı, dolmalık kabak, yeşil soğan, yeşil/kırmızı biberi içerir ve genellikle tüketimi sırasında güvecin ısınmaya devam ettiği seramik bir kasede servis edilir. Birçoğu bu yemeğin tadını, çeşnisini tamamlamak için bir kase buharda pişirilmiş pirinç ile çıkarır. Diğer yan yemekler bu yemekle birlikte bulunabilir; ama yalnızca pirinçle yemek kesinlikle açlığınızı giderecektir.
Tarif Bileşenleri
1. 1 paket soya peyniri (tofu)
2. 6 oz (yaklaşık 177,5 gr) terbiyeli balık yumurtası (yerel Kore pazarınızda vardır)
3. 2 yemek kaşığı kızartılmış susam yağı
4. 4 tane ½ inçlik parçalar halinde kesilmiş yeşil soğan
5. 5 diş kıyılmış sarımsak
6. 1 tatlı kaşığı Kore kırmızı acı biber tozu (kochukaru)
7. 4 fincan su
8. 14 oz (yaklaşık 414 gr) pakette küp küp doğranmış orta sertlikte soya peyniri
Pişirme Talimatları
1. Bir kaba soya peynirinin tamamının üstünü örtmeye yetecek kadar su doldurun ve kaynatın.
2. Saplı bir tencereye, orta ateşte, susam yağı, yeşil soğan, sarımsak ve Kore kırmızı acı biberi tozunu ekleyin.
3. Sarımsaklar koku verene; ama kararmayana kadar pişirin.
4. Su ekleyin ve kaynatın.
5. Balık yumurtasını ekleyin.
6. Fazladan 5 dakika daha pişirin ve soya peynirini ekleyin.
7. Soya peyniri ısınana kadar yaklaşık 3 dakika boyunca pişirmeye devam edin.
8. Buharda pişirilmiş pirinç ile servis ediniz.
Çeviri: S.T.
English
Al Chigae is a fish egg casserole dish which contains tofu and assortment of vegetables in a refreshing, spicy broth. The main ingredient is its fresh fish roe, usually from Codfish, which is deep and rich in flavor as well as texture. Assortment of vegetables usually include enoki mushrooms, zucchini, green onions, green/red chili peppers and it is normally served in a ceramic bowl which continues to heat the stew during consumption. Many enjoy this meal with a bowl of steamed rice to complement its spiciness. Other side dishes can be found along with this meal but eating it alone with rice will surely satisfy your hunger.
Recipe Ingredients
1. 1 package tofu
2. 6 oz seasoned roe (available at your local Korean market)
3. 2 tbsp toasted sesame oil
4. 4 green onions, cut into ½ inch pieces
5. 5 cloves of garlic, minced
6. 1 tsp of Korean red chili pepper powder (kochukaru)
7. 4 cups of water
8. 14 oz pack of medium firm tofu, cut into cubes
Cooking Directions
1. In a pot, fill enough water to cover the whole block of tofu and bring it to boil.
2. In a saucepan, over medium heat, add sesame oil, green onion, garlic, and Korean red chili pepper powder.
3. Cook until garlic is fragrant, but not brown.
4. Add water and bring it to a boil.
5. Add fish roe.
6. Cook for an additional 5 minutes, then add tofu.
7. Continue cooking until tofu is warmed through for approximately 3 minutes.
8. Serve with steamed rice.
Kaynak/Source