yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A Joseon Queen’s Lost Buddhist Legacy
#1
A Joseon Queen’s Lost Buddhist Legacy

Bir Joseon Kraliçesi'nin Kayıp Budist Mirası

[Resim: 4qo8ZY.jpg]

Bazen insanlar korkunç durumlarda dua ve kutsal müdahaleye ihtiyaç duyarlar.

Bu oğlu ve varisi hastalanan Kraliçe Munjeong içinde böyleydi.

Kraliçe'nin hastalıklı oğlu için onun yetersizliği ve başarısızlığını başka bir kraliyet prensi ile kurtarmak adına başka bir çocuğun doğmasını dilemek için 50 resim dahil 400 Budist sanat eserleri sipariş etti.

Proje 1563 yılında başladı ve iki yıl sonra tamamlandı, ancak prens öldü.

2009'a gelindiğinde; bu eski eserlerden sadece altı resmin hala mevcut olduğu bilinmektedir.

Resimlerden biri olan "Bhaisajyaguru Triad" Japonya'da, dördü ise Seoul'de Kore Ulusal Müzesi'nde sergileniyor.

Hakkında en çok konuşulan parça olan "Sakyamuni Buda Triad", New York'ta Mary ve Jackson Burke Koleksiyonu içinde bulunuyor.

Japonya'da keşfedilen resim 1990 yılında Burke Koleksiyonu tarafından satın alındı.

Kültür varlıklarının iadesi için kampanya yürüten yedi kişilik Koreli bir grup yakın zamanda özel müzeyi ziyaret etti ve Sakyamuni Buda Triad'yi mükemmel durumda buldu.

Resmin kaynak boyama altındaki altın kazınmıştır.

Antik boyama alanında uzman kişiler ve Budist topluluğu tarafından Joseon döneminde yapılan en önemli Budist sanat eseri olarak kabul edilir.(1392-1910)

Kore Ulusal Müzesi Güzel Sanatlar Bölümü'nden Bae Young-il, "Eskiden Heam Tapınak'ına ait olan Sakyamuni Buddha Triad, Joseon döneminde Budist sanatının temsilcisi olarak kabul edilebilir. Joseon döneminde böyle resimler nadirdir çünkü boyama sadece Budist topluluğu için değil aynı zamanda Kore tarihi için de önemlidir. Devlet dini olarak Budizm yavaş yavaş Neo-Konfüçyüsçülüğü gölgede bıraktı." dedi.

Hey Moon, bazı araştırma ve idari işlerini tamamlamak için gezisini uzattı, Burke Koleksiyonu küratörü ile bir araya geldi ve resmi ödünç olarak istedi.

Burke Collection küratörü kesin bir cevap veremeyeceğini, ama Korelilerin resmi kanallar aracılığıyla geldiklerinde isteklerine uygun olarak resmi ödünç olarak vermelerinin kesin olasılık olduğunu söyledi.

Jung Byeong-guk, "Burke Koleksiyonu ödünç almayı onaylaması halinde, Japonya'da olanlar da dahil olmak üzere kalan altı Budist resimlerinin Ulusal Kore Müzesi'nde sergilenmesi için bize bir fırsat verecektir." dedi.

KHJ-Kolik

Sometimes people turn to prayer and divine intervention in dire situations.

This was the case for Queen Munjeong when her son and heir fell ill.

The Queen’s concern for her sickly son and her failure to produce another motivated her to order 400 Buddhist artworks, which included 50 paintings in supplication for the recovery of the royal prince and the birth of another child.

The project started in 1563 and was completed two years later, but the prince died.

Fast forward to 2009; only six of those ancient paintings are known to still exist.

While one of the paintings, “Bhaisajyaguru Triad,” is currently on display at the National Museum of Korea in Seoul four are in Japan.

The last, and most talked about piece, is the “Sakyamuni Buddha Triad,” which is kept in the Mary and Jackson Burke Collection in New York.

Discovered in Japan, the painting was purchased by the Burke Collection in 1990.

A group of seven Koreans campaigning for the return of cultural assets visited the private museum recently, and found the Sakyamuni Buddha Triad to be in excellent condition.

The provenance of the painting is engraved in gold at the bottom of the painting.

The ancient painting is considered by experts in the field and those in the Buddhist community to be one of the most important Buddhist artworks produced during the early Joseon period (1392-1910).

“The Sakyamuni Buddha Triad, which formerly belonged to Heam Temple [Yangju, Gyeonggi] can be considered a representative Buddhist artwork from the Joseon period,” said Bae Young-il of the Department of Fine Art, National Museum of Korea.

“The painting is significant not only to the Buddhist community but also to Korean history since such paintings from the Joseon period are rare. Buddhism as a state religion was gradually supplanted by Neo-Confucianism,” Bae added.

Hey Moon, who extended his trip to wrap up some research and administrative work, met with the curator of the Burke Collection and requested a loan of the painting.

The curator at the Burke Collection could not give a definite answer, but he said a loan is a definite possibility if the Koreans go through the appropriate channels for a formal request.

“If the Burke Collection approves the loan, it will give us an opportunity to exhibit all six remaining Buddhist paintings, including the painting at the National Museum of Korea and those in Japan,” said Jung Byeong-guk, that traveled to New York.

Koreakoongangdaily
Cevapla
#2
Çok hoş bir makaleydi tarih konu olunca çok daha ilgi çekici oldu açıkçası benim için. Biggrin Eserleri canlı görmeyi çok isterdim ellerine sağlık. ^^
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla
#3
A Joseon Queen’s Lost Buddhist Legacy
Koreakoongangdaily
Bir Joseon Kraliçesi'nin Kayıp Budist Mirası
Translate / Çeviri: Yasemin CEBECİ

>>> https://www.facebook.com/groups/43660099...1/?fref=ts
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi