Korea-fans.com Türkiye & Kore Dostluk Forumu KOREA & TURKEY FRIENDSHIP

Tam Versiyon: Sangchu-Geotjeori / 상추겉절이
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sangchu-Geotjeori / 상추겉절이
Korean Lettuce Salad
Kore Marul Salatası



Sangchu-geotjeori canlı, baharatlı, kolayca çeşnilendirilen, kimchi gibi mayandırılmayan, anında hazırlanıp yenilebilen bir marul salatasıdır.
LA galbi ve bulgogi için muazzam bir garnitürdür ve aynı zamanda hızlı bir bibimbap için doenjang-jjigae ve pilav ile karıştırılabilir.
Vejetaryen olanlar, balık sosu yerine tuz veya daha fazla soya sosu kullanabilirler.
Kore mutfağında geotjeori (taze salatalar) çeşitleri mevcuttur, bu tarifse sadece marul ile yapılan versiyonudur.

Malzemeler (4 Kişilik)

-1 demet yeşil ya da kırmızı yapraklı marul (yaklaşık yarım kilo)
-2 diş kıyılmış sarımsak
-1 adet doğranmış yeşil soğan
-¼ kase ince dilimlenmiş soğan
-2 yemek kaşığı soya sosu
-1 tatlı kaşığı balık sosu (veya tuz)
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 yemek kaşığı beyaz sirke
-2 yemek kaşığı acı pul biber
-1 yemek kaşığı susam yağı
-1 yemek kaşığı susam

Yapılışı

-Marul yıkanır ve süzülür. Fazla suyun giderilmesi için silkelenir.
-Marulu lokma büyüklüğünde parçalar halinde koparılır ve bir kenara alınır.
-Sarımsak, yeşil soğan, soğan, balık sosu, şeker, sirke, acı pul biber ve balık sosu geniş bir kapta birlikte birleştirilir ve şeker iyice eriyinceye kadar karıştırılır.
-Baharat karışımına marul eklenerek, el aracılığıyla hafifçe karıştırılır.
-Susam serpilerek pilava garnitür olarak sunulur.

|| English ||

Sangchu-geotjeori is a bright, spicy, lightly seasoned lettuce salad that meant to be made and eaten eaten right away, not fermented like kimchi.
It’s a great side dish for LA galbi or bulgogi, and can also be mixed with rice and doenjang-jjigae for a quick bibimbap.
If you are a vegetarian, skip fish sauce and use salt or more soy sauce.
There are many kinds of geotjeori (fresh salads) in Korean cuisine, this one just happens to be made with lettuce.

Ingredients (Serves 4)

1 bunch (about ½ pound: 8-9 ounces ) green or red leaf lettuce
2 garlic cloves, minced
1 green onion, chopped
¼ cup worth onion, sliced thinly
2 tablespoons soy sauce
1 teaspoon fish sauce (or salt)
1 teaspoon sugar
1 tablespoon white vinegar
2 tablespoons hot pepper flakes
1 tablespoon sesame oil
1 tablespoon sesame seeds

Directions

-Wash and drain the lettuce. Shake the lettuce to remove excess water.
-Tear the lettuce into bite size pieces and set aside.
-Combine garlic, green onion, onion, fish sauce, sugar, vinegar, hot pepper flakes, and sesame oil in a large mixing bowl and mix it well until the sugar is well dissolved.
-Add the lettuce to the seasoning mixture and mix it gently by hand.
-Sprinkle with the sesame seeds and serve it right away as a side dish for rice.

Kaynak / Source
[Resim: geotjeori-closeup-590x460.jpg]
Kesinlikle denenmesi gereken tariflerden biri. Boş bir vakitte hem hazırlaması pratik ve zevkli hem de yemesi keyifli olacaktır eminim. "Geotjeori (taze salatalar)" bölümüne hoş bir tür daha eklenmiş oldu böylelikle..
Kore Marul Salatası(Sangchu-geotjeori) ! Yapacak olanlara kolay gelsin ve afiyet olsun.
Teşekkür ederiz. Smile
Teşekkürler, eline sağlık. Smile
Sangchu-Geotjeori / 상추겉절이
Translate: Tuğçe ELİT

>>> https://www.facebook.com/groups/43660099...1/?fref=ts
Teşekkür ederiz. ^^
[Resim: 1c69e5fc27abd6792009b022d211e471.jpg]