Korea-Fans.com - KOREA & TURKEY FRIENDSHIP FORUM
Barugongyang - Yazdırılabilir Sürüm

+- Korea-Fans.com - KOREA & TURKEY FRIENDSHIP FORUM (http://www.korea-fans.com/forum)
+-- Forum: KOREA (한국) (http://www.korea-fans.com/forum/forum-korea-54620-44397.html)
+--- Forum: Korean Cuisine (http://www.korea-fans.com/forum/forum-korean-cuisine.html)
+---- Forum: General Information and Other Introductions (http://www.korea-fans.com/forum/forum-general-information-and-other-introductions.html)
+---- Konu: Barugongyang (/konu-barugongyang.html)



Barugongyang - Duiguu - 07-01-2017

Barugongyang



Barugongyang insanların bir "baru" dan (ahşap bir kase) yedikleri resmi bir manastır yemeğidir. Pilav, çorba, garnitür ve su her biri farklı boyutlardaki sıralanmış kaselere yerleştirilir. Yalnızca pilav ile iyi giden tuzlu garnitürlerden toplayarak doğru miktarı elde etmek biraz zor olabilir. Kendine ne kadar pilav ve garnitür servis ettiğine kesinlikle dikkat edilmelidir, böylece her iki yiyecekten de doğru miktarda sonuna kadar yenilebilir. Baru yemeğindeki anahtar yalnızca ihtiyaç duyduğunu almaktır.

Baru yemeği en çevre dostu yemek yeme yollarından birisidir, çünkü geriye hiç yemek artığı kalmıyor. Herkesin baru kaselerini duruladığı su bile temizdir. Bakterilerin ürediği bir oda bile yoktur, çünkü kaseler her yemekten hemen sonra yıkanır. Kaseler ve diğer kaplar fazla suyu kurulamak için ıslak havlu kullanımından daha sağlıklı olan güneş altında düzenli olarak dezenfekte edilir.

Budist manastır yemekleri düzenli bir şekilde yapılır. Onlar manastır uygulamasının önemli bir parçasıdır. Barugongyang'ın içerdiği anlam yemeğin her aşamasında söylenen ayetlerde iyi betimlenmiştir.


Çeviri: Diyiguu


& English &


Barugongyang is a formal monastic meal in which people eat from a "baru"(a wooden bowl). Rice, soup, side dish and water are each placed in a set of
four bowls in different sizes. Paring just right amount of food from salty side
dishes to go nicely with the rice can be a bit tricky to achieve. One must carefully consider how much of rice and side dish to serve oneself so the right amount of both foods can be eaten till the end. The key to baru-meal is taking only what one needs.

Baru-meal is one of the most environment friendly ways of eating because it does
not produce any left-over. Even the water that everyone rinses off their baru bowls with is clean. There is no room for bacteria to grow because the bowls are washed immediately after each meal. The bowls and other utensils are disinfected under the sun on a regular basis which is more sanitary than using wet towels to dry excessive water.

Buddhist monastic meals are carried out in an orderly manner. They are an important part of monastic practice. The meaning contained in barugongyang is well represented in the verses chanted at each stage of the meal.






RE: Barugongyang - Yüsra JaeJoong - 07-01-2017

Teşekkür ederiz Duygu. Smile


RE: Barugongyang - kıday baksı - 07-01-2017

Barugongyang
Duygu DEMİRCAN

>>> https://www.facebook.com/groups/kgfatr/


RE: Barugongyang - dalnim - 07-01-2017

Teşekkür ederiz. ^^


RE: Barugongyang - edaozgul33 - 07-01-2017

Teşekkürler. ^^