Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kongnamul Japchae / 콩나물잡채
#1

Kongnamul Japchae / 콩나물잡채
(Karışık Sebzeli Fasulye Filizi)


[Resim: ZYJ5Jk.jpg]


Fasülye filizlerinin başlarını ve kuyruklarını keserek tuzlu suda yarım kaynatın ve toz kırmızı biber suyu ile renklendirin. Tatlı ve keskin tat vermek için onları havuç, turp, eğrelti otu, armut ve çam fıstığı ile karıştırın.


Malzemeler

- 200 gram fasülye filizi
- 100 gram turp
- 1/2 havuç
- 50 gram eğrelti otu
- 50 gram Çin çançiçeği kökü
- Armut
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı tozu
- Doğranmış kırmızı biber

Baharat: 2 diş sarımsak, ezilmiş susam tohumu, 3 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber


Yapılışı

1) Fasülye filizlerini kırıp başlarını ve kuyruklarını keserek biraz tuz ile sıcak suda kaynatın.
2) Çançiçeği köklerini ince bir şekilde koparın ve tuz ile ovalayın, durulayın ve sudan dışarı çıkana kadar sıkıştırın.
3) Eğrelti otlarını koparın ve sert köklerinden temizleyin.
4) Armutları soyun ve ince dilimleyin.
5) Yeşil soğanları dilimleyin ve sarımsakları doğrayın.
6) Turpları ve havuçları dilimleyin.
7) Baharatları ve malzemeleri hazırlayıp iyice karıştırın. Tuzla terbiye edin.
8) Tabakta servis edin ve üzerine kırmızı biber dilimleyerek çam fıstığı tozu serpin.

Afiyet Olsun!


//English\\


Kongnamul Japchae / 콩나물잡채
(bean sprouts with other vegetables)


Bean sprouts' heads and tails are removed are parboiled in salt water and tinged with red pepper powder water. They are mixed with carrots, radish, bracken, pear, and pine nuts to give sweet and pungent taste



Ingredients

- Bean sprouts 200g
- Radish 100g, carrot, bracken 50g
- Roots of Chinese bellflower 50g
- Pear
- Powdered pine nuts 1 Tbsp
- Shredded red pepper

Seasoning: 2 cloves of garlic, crushed sesame seeds 1 Tbsp, vinegar 3 Tbsp, sugar 2 Tbsp, red pepper powder 1 Tbsp


Directions

1) Trim bean sprouts by cutting off heads and tails. Boil in hot water with a bit of salt.
2) Tear roots of Chinese bellflower thinly and rub them with salts and rinse and squeeze water out.
3) Trim bracken and remove tough stems. Cut into 5cm length and boil.
4) Peel pear and thin-slice.
5) Shred green onions and chop garlic.
6) Shred radish and carrots.
7) Add seasoning to prepared ingredients and mix well. Season with salt.
8) Serve on a plate and put shredded red pepper on top and sprinkle powdered pine nuts.

Bon Appetit!

ezelkavsut
Kaynak / Source
Good days and bad days will come,
   But the only person I think of is you...
Alıntı
#2
Teşekkürler. Smile
[Resim: LE7aRG.gif]
Alıntı
#3
Kongnamul Japchae / 콩나물잡채
Translate: Ezel KAVŞUT

>>> https://www.facebook.com/groups/kgfatr/
Alıntı
#4
Teşekkürler. ^^
#4everpcy
• Bir kez kaçar uçurtması,
sonra gökyüzüne küser insan.
Alıntı
#5
Teşekkür ederiz. Smile
#소고했어요 #종현아
#RIP
1990 - ∞
Alıntı
#6
Teşekkür ederiz.^^
Alıntı
#7
Teşekkürler. Smile
[Resim: 35b8175.gif]

[spoiler][Resim: tumblr_p0vr1lfRPv1tecglvo1_250.gif][/spoiler]
Alıntı




Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi

Korea-fans.com Hakkında

Lorem ipsum

              Quick Links

              User Links

              Advertise