Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kimchi-making Wins Unesco Recognition
#1
Kimchi-making Wins Unesco Recognition
Kimchi Yapımı, UNESCO Onayını Kazandı


[Resim: mV6PsLz.jpg]

Kore'nin baharatlı, mayalanmış sebze yemeği olan Kimchi, popüler bir garnitürdür ve pek çok güvecin, çorbanın, krepin ve diğer yemek çeşitlerinin önemli bir bileşenidir.

Kore Kültürel Mirası Yönetimi, 5 Aralık tarihinde kimchiyi yapma ve paylaşma eylemi olan Kimjang'ın, UNESCO'nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesine eklendiğini ilan etti.

Kültürel Miras Yönetimi, "Komite üyeleri, Kore'nin paylaşım kültürünü temsil eden, bağ ve dayanışma yoluyla Koreliler'e kimlik ve aidiyet duygusu veren ve nesiller boyunca Kore evlerinde elden elde aktarılan kimjangı tanıtmışlardır." açıklamasını yaptı.

Yönetim Ekim ayında, kimchi ve kimjangın listeye eklenme şansının yüksek olduğunu duyurmuştu; ancak BM kuruluşunun, somut olmayan miras ögelerinin ticari kullanımına karşı gelmesinden dolayı UNESCO, yalnızca kimchangın belirlenmesinin kabul edilmesinden sonra dikkat çekti.

Kimjang, genellikle Kasım ve Aralık ayları arasında yapılmaktadır ve
sert ve uzun kışlar boyunca kullanımı için besleyici sebze hazırlama ve depolamanın bir yolu olarak geliştirilmiştir.

Günümüzde taze sebzeler, yılın herhangi bir zamanında alınabilmektedir; ancak pek çok Koreli, kimchang geleneğini hala sürdürmektedir. Miras yönetimi tarafından 2012 yılında yapılan bir ankete göre Koreliler'in yüzde 90'ı, hala her yıl kimjang gerçekleştirmektedir.

[Resim: f32u.jpg]

<English>

Kimchi, Korea’s spicy, fermented vegetable dish, is ubiquitous both as a popular side dish and as a key ingredient in many stews, soups, pancakes and other types of food.

Kimjang, the act of making and sharing kimchi, was added to Unesco’s Intangible Cultural Heritage of Humanity list, Korea’s Cultural Heritage Administration announced on Dec. 5.

“The committee members recognized that kimjang - which has been handed down for generations in Korean homes - represents Korea’s culture of sharing and networking ahead of the winter and gives Koreans a sense of identity and belongingness through bonding and solidarity,” the Cultural Heritage Administration said in a statement.

The administration announced in October that kimchi and kimjang had high chances of making it on the list. However, Unesco pointed out not long after that only kimjang was being considered for the designation because the UN agency is firmly against the commercial utilization of intangible heritage items.

Kimjang usually takes place between November and December and was developed as a way of preparing and storing nutritious vegetables for use during the long, harsh winters.

Today, fresh vegetables can be bought at any time of the year, but many Koreans still stick to the kimjang tradition. According to a 2012 survey conducted by the heritage administration, 90 percent of Koreans still carry out kimjang every year.

Yazar / Writer: Kim Hyung-eun
Kaynak / Source

Alıntı
#2
Esra teşekkür ederiz Smile

>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld
Alıntı
#3
En çok yemek istediğim ama hala yiyemediğim yiyecek. T.T
Teşekkürler.^^
[Resim: 2evcj1t.gif]

Instagram
Alıntı
#4
Tesekkurler. (:
? BIGBANG MADE V.I.P
V.I.P MADE BIGBANG ?

Alıntı
#5
Teşekkürler Smile
[Resim: ca6zc.gif]
Alıntı
#6
Teşekkürler.^^
Alıntı
#7
Teşekkürler. ~ Cool
Everything in your life is a reflection of a choice you have made.
If you want a different result, make a different choice.

Alıntı
#8
Teşekkürler. ^^
Alıntı




Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi

Korea-fans.com Hakkında

Lorem ipsum

              Quick Links

              User Links

              Advertise