Konuyu Değerlendir
  • 1 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jogiyangnyeom-Gui
#1
Jogiyangnyeom-Gui


Izgarada Terbiyeli Sarı Eşkine

Jogiyangnyeom-gui, baharatlı biber salçası ile terbiye edilip kaplanmış ızgarada jogidir (Sarı Eşkine). Kurutulmuş jogiye “gulbi” denir. Gulbinin tadı o kadar güzeldir ki eski bir hikayeye göre cimri Jaringobi bir gulbiyi tavandan aşağıya sarkıtmış ve yediği her kaşık buğulanmış pilavdan sonra, gulbiye sadece bakarak tatmıştır.

Malzemeler

- 500 gr (4 adet küçük) sarı eşkineye 2 gr (yarım çay kaşığı) tuz

- Susamlı soya sosu için;
9 gr (yarım yemek kaşığı) soya sosu
6.5 gr (yarım yemek kaşığı) susam yağı

- Baharatlı sosu için;
6 gr (1 tatlı kaşığı) soya sosu
6 gr (yarım yemek kaşığı) şeker
57 gr (3 yemek kaşığı) biber salçası
4.5 gr (1 çay kaşığı) kıyılmış yeşil soğan
2.8 gr (yarım çay kaşığı) kıyılmış sarımsak
5.5 gr (1 çay kaşığı) zencefil suyu
1 gr (yarım çay kaşığı) tuzlu susam
0.1 gr karabiber
13 gr (1 çorba kaşığı) susam yağı

- 13 gr (1 çorba kaşığı) yemeklik yağı


Hazırlanışı:

1. Eşkinenin pullarını kazıyın ve yüzgeçlerini kesin. İç organlarını solungaçlarından çıkartın. Eşkineyi iyice yıkayın, iki tarafını tuzlayın ve 30 dakika boyunca salamura edin. (Fotoğraf 1)

2. Susam, soya sosu ve baharat çeşnisini karıştırın.

Yemek Tarifi:

1. Ekşinenin gövdesine iki santim aralıklarla çizikler atın.(Fotoğraf 2)

2. Ekşineyi yaptığınız sosla kaplayın ve 10 dakika salamura edin.(Fotoğraf 3)

3. Izgara ve yağı önceden ısıtın. Ekşineyi ısı veren yüzeyin 15 santim kadar üzerinde, dört dakika boyunca bir tarafı, çevirdikten sonra ise diğer tarafı üç dakika boyunca iyice kızartınız.(Fotoğraf 4)


Kaynak / Source
[Resim: ctQa87V.jpg]
Alıntı
#2
English


Seasoned and Broiled Yellow Corvina

Jogiyangnyeom-gui is broiled jogi (yellow corvina) coated with red pepper paste seasoning. Dried jogi is called “gulbi” The taste of gulbi is so good that there is an old tale in which a miser, Jaringobi, hung one on the ceiling and enjoyed the taste only by glancing at it after every spoon of steamed rice.

Ingredients

- 500 g (small , 4 bodies) yellow corvina 2 g (½ tsp) salt

- Sesame soy sauce
9 g (½ tbsp) soy sauce
6.5 g (½ tbsp) sesame oil

- Seasoning sauce
6 g (1 tsp) soy sauce
6 g (½ tbsp) sugar
57 g (3 tbsp) red pepper paste
4.5 g (1 tsp) minced green onion
2.8 g (½ tsp) minced garlic
5.5 g (1 tsp) ginger juice
1 g (½ tsp) sesame salt
0.1 g ground black pepper
13 g (1 tbsp) sesame oil

- 13 g (1 tbsp) edible oil

Preparation

1. Scrape off the scales from yellow corvina and cut off the fins. Take out internal organs through the gill. Wash it cleanly, spread salt on both sides of the body, and marinate it for 30 min.(Photo 1)

2. Blend sesame soy sauce and seasoning sauce.

Recipe

1. Put knife slits on the yellow corvina body at intervals of 2 cm-wide.(Photo 2)

2. Coat them with sesame soy sauce and marinate for 10 min.(Photo 3)

3.Preheat the iron grill and oil. Broil the yellow corvina roughly, at about 15 cm above the heat, for 4 min. for one side and another 3 min. after turning over.(Photo 4)

[Resim: ctQa87V.jpg]
Alıntı
#3
Zaten balık severim. Şu anda da açım. Canım çekti. T^T

Tanıtım güzel, teşekkürler.
[spoiler=][Resim: giphy.gif][/spoiler]


I’ve set myself to become the King of the Pirates
and if I die trying…
then at least I tried!

ㅡ Monkey D. Luffy
Alıntı
#4
Teşekkürler balım.^^ Çok güzel görünüyor. .075.


Alıntı
#5
Teşekkürler unnim. Opucuk
Alıntı
#6
Lezzetli görünüyor. Biggrin
Konu için teşekkürler. Smile
BIGBANG | RAIN | JAY PARK | OUTSIDER | SE7EN | SS501
Ben sağ oldukça solum sensin GALATASARAY
Alıntı
#7
Paylaşımınız için teşekkür ederim.
Alıntı
#8
Tanıtımın için teşekkürler canım. Smile
Alıntı
#9
Canım çekti. Smile
Cause I’m a maniac, maniac!
PUPPY~~
[Resim: large.gif]

Alıntı




Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi

Korea-fans.com Hakkında

Lorem ipsum

              Quick Links

              User Links

              Advertise