Gönder Cevapla
 
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chefs Bring Korean Flavors to London
Yazar Mesaj
gu.mi.ho Çevrimdışı
Haber Ekibi Editörü
*****
News Agency Editor

Mesajlar: 646
Üyelik Tarihi: 16-10-2015
Rep Puanı: 26
Mesaj: #1
Chefs Bring Korean Flavors to London
Chefs Bring Korean Flavors to London: Rising Culinary Stars Add Their Dishes to the Menu at Carousel

Şefler Kore Lezzetlerini Londra’ya Götürüyor: Yükselmekte Olan Mutfak Yıldızları Yemeklerini Carousel’daki Menüye Ekliyor

[Resim: 1ElZpB.jpg]
Şef Suhyung Lee (yukarıda) ve pasta şefi Yujung Kim (solda) Carousel Restoranındaki bir pop-up akşam yemeği etkinliğinde Kore yemeklerini kendi yorumlayışlarıyla servis ediyorlar. 4 çeşit yemeğin içinden bazıları (yağlı çörek ve baharatla tatlandırılmış çiğ et) yukarıda gösteriliyor.

Mutfak hünerlerinin alışverişi sadece farklı mutfak geçmişleri olan Michelin yıldızlı şeflere özgü değildir. Kore’nin yükselen mutfak yıldızları, bibimbap (sebzeli pilav) ve bulgogi (terbiyeli ızgara et) gibi ünlü lezzetlerin ötesine geçerek Kore yemeklerinin çeşitliliğini göstermek amacıyla pop-up (dönemsel, kısa süreli veya geçici) etkinlikler düzenleme fırsatı için Avrupa restoranlarının kapısını tıklatıyorlar.

[Resim: ED4A2g.jpg]

Busan’daki yeni bir restoranda Kore’nin en ünlü makgeolli (pirinç şarabı) evlerinden birinin planladığı yemek menüsünü düzenlemek için birlikte çalışan Suhyung Lee ve Yujung Kim dikkatlerini farklı bir kıtaya yönelttiler. Temmuz’da Busan’daki Boksoondoga F1963’ün açılmasının ardından şefler Avrupa’ya gitmek için yola koyuldular. Şefler Londra’daki Carousel Restoranında pop-up akşam yemekleri yaptılar. 4 çeşit yemek kişi başı 39.50 İngiliz pound’u.

Şef Lee Paris’teki L’Astrance ve İspanya’daki El Celler de Can Roca gibi 3 Michelin yıldızlı restoranlar da dahil Avrupa’daki mutfaklarda çalışma deneyimine zaten sahip. Singapur’daki Andre Restoranında çalışırken Asya’daki başka mutfakları da keşfetti. Pasta şefi Kim daha önce Michelin’in bir yıldızını alan ve Asya’nın En İyi 50 Restoranı listesinde 15. Numaraya yerleşen Mingles’da çalıştı.

Daha fazla araştırma ve çalışma fırsatı için bu senenin başında Londra’ya taşınan iki yetenekli şef Londra’lıların onların hazırladıkları yemekler için ne kadar hazır olup olmadıklarını kontrol etmek istediler. Birçok restoranın kapısını çaldılar ve akşam yemeğinde servisi için şeflere mutfağını açan Carousel’i buldular. Restoran öğlen yemeğinde kendi mutfak çalışanını kullanıyorken, daha sonra ziyaretçilerin akşam yemeğinde daha farklı deneyimler yaşamaları için şefleri davet etti.

Kim etkinliğe hazırlanırken Kore JoongAng Daily’e: “Tabağa koyduğumuz sonuç geleneksel tarzda Kore yemeği gibi görünmese de Kore yemeği tarzında bir şey servis etmek istedik” dedi.

Kim: “Londra’daki yemek kültürü birçok insanın düşündüğünden daha çeşitli ve ben insanların yemeğimizin mutfak sektörünü daha ilginç hale getiren bir şey olarak düşünmelerini istiyorum” diye ekledi.

[Resim: 1ElZ75.jpg]

4 çeşit yemek arasında Kore restoranlarında sık sık servis edilen geleneksel lezzetlerin modern yorumları da bulunuyor.

Mevsimlik fasulye salatası ve hamsinin yanı sıra baharatla tatlandırılmış çiğ et, Kore yemeği yukhoe (genellikle susam yağıyla hafifçe marine edilen çiğ biftek) ve diğerlerinden ilham alınmıştır. Ayrıca gochujang (acı biber salçası) sosuyla marine edilip barbeküde pişirilen domuz göbeği de, baharatlı gochujang sosuyla marine edilip ızgara yapılan domuz etinin, yani jeyuk bokeum’un modern versiyonudur. Daha fazlasını isteyenler için soya sosuna yatırılmış karidesli bibimbapları da var.


Kaynak


[Resim: Jqv9gB.gif]
24-09-2018 13:25
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
gu.mi.ho Çevrimdışı
Haber Ekibi Editörü
*****
News Agency Editor

Mesajlar: 646
Üyelik Tarihi: 16-10-2015
Rep Puanı: 26
Mesaj: #2
RE: Chefs Bring Korean Flavors to London
Chefs Bring Korean Flavors to London: Rising Culinary Stars Add Their Dishes to the Menu at Carousel

[Resim: 1ElZpB.jpg]
Restaurant Carousel, above, is where chef Suhyung Lee and pastry chef Yujung Kim, pictured left, are set to serve their version of Korean food at a pop-up dinner event that lasts until Saturday. Some of the dishes included in the four-course meal are shown above, a scone and beef tartare.

An exchange of culinary talents is not only reserved for big-name Michelin-starred chefs from different culinary backgrounds. Korea’s rising culinary stars have been knocking on the doors of European restaurants seeking opportunities to hold pop-up events in order to show the diversity of Korean food, moving beyond well-known dishes such as bibimbap (rice mixed with vegetables) and bulgogi (grilled marinated beef).

[Resim: ED4A2g.jpg]

Suhyung Lee and Yujung Kim, who worked together to set up the food menu at a new restaurant in Busan planned by one of Korea’s best known makgeolli (rice wine) houses Boksoondoga, have turned their attention to a different continent. After Boksoondoga F1963 in Busan opened in July, the chefs planned their way to Europe. The two are doing pop-up dinners until Saturday at the restaurant Carousel in London. The four-course meal will be served for 39.50 British pounds ($51.43) per person.

Chef Lee already has experience working in kitchens in Europe, including some Michelin three-starred restaurants like El Celler de Can Roca in Girona, Spain, as well as L’Astrance in Paris. He has also explored the culinary scene elsewhere in Asia while working at Restaurant Andre in Singapore, which has since closed. Pastry chef Kim previously worked at Mingles, which has gotten Michelin one star and is ranked No. 15 in Asia’s 50 Best Restaurant list, the highest rank of the Korean restaurants on that list.

The two talents, who moved to London early this year to seek opportunities to study and work more, wanted to check how ready Londoners were for food prepared by two Korean chefs. They knocked on doors of many different restaurants and found Carousel, which opens its kitchen to guest chefs for its dinner service. While the restaurant serves lunch with its own kitchen staff, it also invited chefs to take turns making the dining experience more diverse for visitors.

“We wanted to present something like Korean food, although the result we put on the plate may not be seen as traditional style Korean food,” Kim said to the Korea JoongAng Daily as she was getting ready for the pop-up.

“The food scene in London is much more diverse than what most people think, and I want people to think of our food as something that makes the scene more interesting.”

[Resim: 1ElZ75.jpg]

The four-course meal includes some modernized versions of traditional delicacies that often served at Korean restaurants.

Beef tartare alongside seasonal bean salad and anchovy is inspired by the Korean dish yukhoe, raw beef usually lightly marinated with sesame oil and others, and Korean barbeque pork belly with gochujang (hot pepper paste) glaze is also the modernized version of jeyuk bokeum, pork marinated and grilled in spicy gochujang sauce. For those who want more, they have bibimbap with soy-pickled prawn, a rice dish that is normally served with meat.


Source


[Resim: Jqv9gB.gif]
24-09-2018 13:28
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
dalnim Çevrimdışı
K-F CEO
*******
Korea-Fans CEO

Mesajlar: 5,183
Üyelik Tarihi: 18-07-2011
Rep Puanı: 348
Mesaj: #3
RE: Chefs Bring Korean Flavors to London
Teşekkür ederiz. Smile
24-09-2018 22:53
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
kıday baksı Çevrimdışı
Administrator : 관리자
*******
Founder : 설립자

Mesajlar: 31,480
Üyelik Tarihi: 28-01-2007
Rep Puanı: 873
Mesaj: #4
RE: Chefs Bring Korean Flavors to London


25-09-2018 20:49
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
Gönder Cevapla


[-]
Hemen Paylaş! (Hepsini Göster)
Facebook Twitter Youtube Google Linkedin Tumblr Digg MySpace



Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
[-]
Gönder: -
Seçenekler
Yükleniyor...
Gülümsemeler
Yeni Pencerede Aç


İletişimKorea-fans.comYukarıya dönHafif SürümRSS